AOSB-Basın buluşması

AOSB-Basın buluşması
Yayınlama: 05.05.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) -Organize Sanayi Bölgeleri içinde ilk ve örnek teşkil edecek birçok projeyi hayata geçirmeye devam eden, sanayicisine ucuz üretim girdileri temini, sorunsuz ve kesintisiz üretim imkanları sunmanın yanı sıra kent, bölge ve ülke ekonomisine değer katan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB),  Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi olma yoluda hızla ilerliyor.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kara ve Bölge Müdürü Ersin Akpınar, AOSB Bölge Müdürlüğünde düzenlenen basın buluşmasında,  yapımı biten, devam eden ve yapımına başlanacak projeleri hakkında bilgi verdi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, yönetim kurulu üyeleri, yerel, bölgesel ve ulusal basın temsilcilerinin katıldığı bilgilendirme toplantısı, 10 Nisan 2023 tarihi itibariyle 9 branşta hasta kabulüne başlayan ardından acil servis birimi hizmete giren Yüreğir Devlet Hastanesi AOSB Semt Polikliniği’nin gezilmesiyle başladı.

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, burada, modern bina ve son teknoloji cihazlarla hizmete başlayan polikliniğin ilk etapta Göğüs Hastalıkları, Göz, Dahiliye, Kulak Burun Boğaz, Genel Cerrahi, Radyoloji, Ortopedi, Cildiye ve Çocuk Hastalıkları olmak üzere 9 branşta hizmet verdiği bilgisini paylaştı.

Poliklinik birimlerini gezerken AOSB Başkanı Bekir Sütcü göz muayenesi yaptırırken, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de tahlil için kan örneği verdi.

AOSB Bölge Müdürü Akpınar, polikliniğin gezilmesinin ardından bölgede can ve mal güvenliğinin korunmasına verdikleri öneme dikkati çekerek, 30 personel ve 10 araçlık filo ile hizmet veren İtfaiye Birimini de tanıttı.

“OSB’LER ARASINDA İLK 5’TEYİZ”

Adana OSB’nin 50. yılını geride bıraktığını belirten Başkan Bekir Sütçü , Türkiye’deki 400 OSB içinde ilk 5’te olduklarını hatırlattı. Türkiye ihracatına yılda 2-3 milyar dolar gibi bir katkılarının olduğunun altını çizen Sütçü, “Türkiye’nin diğer bölgelerinden, hatta dünyanın her yerinden bir yatırımcı geldiğinde her türlü ihtiyacını karşılayacak kapasitedeyiz” bilgisin paylaştı.

Başkan Sütcü, “AOSB olarak Sanayi- Üniversite iş birliğinin geliştirilmesi ve sürdürülmesi çabamızın yanında yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek ürün üreten, ürününü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı üreten Sanayicilerimiz için gereken devlet desteklerinin sağlanmasında danışmanlık desteği verilmektedir” diyerek, şöyle devam etti:“Bu kapsamda Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde istihdam edilen 6 kişilik teknik kadro ile her yıl ulusal ve uluslararası kuruluşlar tarafından açıklanan destek çağrıları titizlikle incelenmekte ve ÜSİ (Üniversite-Sanayi İş birliği) kapsamında Sanayicilerimiz ile Akademisyenlerimiz bir araya getirilerek hazırlanan fizibilite raporları doğrultusunda programlara başvuruların yapılması sağlanmaktadır.

Üniversite-Sanayi işbirliği faaliyetlerimiz kapsamında bölgemizin üniversitelerinden 208 Akademisyenimiz ile firma ziyaretleri gerçekleştirilmiş ve 48 Akademisyenimiz farklı sektörlerde üretim yapan firmalarımızla birlikte proje üretmeye başlamıştır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.