Esendemir, “İpekçi’yi saygı ve özlemle anıyoruz”

Esendemir, “İpekçi’yi  saygı ve özlemle anıyoruz”
Yayınlama: 02.02.2023
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, basın şehidimiz, Milliyet gazetesinin efsane genel yayın yönetmeni Abdi İpekçi’yi ölüm yıldönümünde saygı ve özlemle andıklarını söyledi.
Abdi İpekçi’nin meslek yaşamı boyunca ilkeli ve dürüst gazetecilikten asla ödün vermediğini vurgulayan Esendemir, ÇGC Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada, “Basınımızın değerli kalemi, saygın yazar Abdi İpekçi’yi, karanlık odaklar tarafından düzenlenen alçakça suikastla aramızdan koparılışının 44’üncü yıldönümünde bir kez daha anıyoruz. İpekçi, evrensel gazetecilik anlayışını uygulayarak, basınımıza kendi adıyla anılan ‘Abdi İpekçi ekolünü’ yerleştirmiş ve ardından çok başarılı gazetecilerin yetişmesine yol açmıştır.” dedi.
Bulunduğu her ortamı bilgeliği ve pozitif enerjisiyle aydınlatıp gazetecilikte çığır açan Abdi İpekçi’nin yönettiği gazeteyi de ülkenin en güvenilir ve saygın gazetesi haline getirdiğini belirten Esendemir, şöyle devam etti; “Türkiye’de özgür basının güçlenmesi adına tüm varlığını ortaya koyan Abdi İpekçi, aradan geçen 44 yıla rağmen hâlâ unutulmamıştır. 1 Şubat 1979 günü alçakça düzenlenen suikastta yaşamını yitiren İpekçi suikastının üzerindeki sis perdesi maalesef tam olarak aydınlatılamamıştır. Bu suikastın biran önce aydınlatılmasını diliyoruz. Geçmişten günümüze kadar gelen Abdi İpekçi’nin ilkelerini meslek ilkemiz olarak kabul ettiğimizi belirtiyor, onu bir kez daha saygı ve özlemle anıyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.