Alman genç depremzedelerin yardımına koştu

Alman genç depremzedelerin yardımına koştu
Yayınlama: 04.04.2023
A+
A-

 

(AA)-Ülkesindeki televizyon kanallarında Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerle ilgili izlediği görüntülerden etkilenen 19 yaşındaki Alman genç Baltazar Girst, kendi imkanlarıyla geldiği Hatay’da yardım faaliyetlerine katıldı.

Girst, depremzedelerin yaralarının sarılmasına katkı sağlamak arzusuyla mart ayı ortasında Münih’ten uçakla Gaziantep’e geldi.

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı Hasan Erdoğan ile iletişime geçen ve rehberlik desteği talep eden Girst, daha sonra Hatay’a geldi.

Hatay’ın çeşitli ilçelerinde Erdoğan’la gönüllü yardım organizasyonlarına katılan Girst, mesaisinin büyük bölümünü Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu tarafından kurulan yemek çadırında çalışanlara yardım ederek geçirdi.

Yaklaşık 20 gün aşevinde yemek yapmaya ve dağıtmaya destek veren Girst, depremzedelere bir nebze faydalı olmanın mutluluğuyla yarın ülkesine dönmeyi planlıyor.Deprem bölgesinde geçirdiği günleri anlatan Girst, depremle ilgili gelişmeleri televizyondan ve sosyal medyadan takip ettiğini söyledi.

Görüntüleri izledikçe de bölgedeki insanlara yardım etme isteğinin oluştuğunu

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.