ALEOVERASIZ EV KALMASIN

Yayınlama: 11.07.2023
Düzenleme: 11.07.2023 16:46
A+
A-

Evde kızartma yapıyordum. Kızartma tavası küçük geldi kızgın yağı daha büyük bir tavaya boşaltırken birden elimden kayıp mutfak tezgahına döküldü, dökülürken de kızgın yağ küçük serçe parmağımı boydan boya,  casss  diye yaktı…

Aman Allahım bu ne acı …yanmanın acısı adeta beynime vuruyordu…neyse ki anında aklıma geldi ve hemen balkona koşup Aleovera saksılarıma yöneldim. Hemen en büyük etli yapraklardan birini boydan kesip serçe parmağımı içine soktum…serçe parmağım Vıcık vıcık jell si yapının içinde çıkarmadan evde dolanıp durdum .O dayanılmaz yanık acısı tam yarım saat devam etti…Kendi kendime parmağımın derisi mahvoldu bu kadar ağır yanık mutlaka iz bırakır diyordum. Yarım saat sonra acı azalmaya başladı…Bir saat sonra acısı hafifledi. İnanamıyordum .Ama tekrar acır diye parmağımı o jell si sıvı içindeki yapraktan da çıkarmıyordum. İki saat sonra kendime geldim parmağıma baktığımda hafif bir kızartının dışında hiçbir şey yoktu…

Kışlık evimde de yazlık evimde de asla Aleovera larımı eksik etmem…Benim cilt kurtaranımdır. Güneş yanıklarında ve lekelerinde dahi etkili mucizevi bir bitkidir.

ALEOVERA nın ana vatanı Afrikadır. Sarısabır ,Asphodelaceae familyasındandır. Yaklaşık 300  türü vardır.3 – 4 türünün şifalı özelliği bulunmaktadır. Bunların içinde en şifalı olarak gösterilen tür ALEOVERA dır.

Yara ve yanık tedavilerinde iyileştirici bir etkisi olduğu en bilinen özelliklerindendir. Ev ortamın da yaşanan küçük yanıklar sonrasında ,bitkinin yaprağı kırılarak  ortasından çıkan jell yaraya merhem olarak sürüle bilinir.

Aleovera jell i sirke ile karıştırıldığında saç dökülmelerini önleyici sonuçlar verir. Ayak daki nasır ve koku problemlerinde etkilidir. Afrikalı avcıların bu sıvıyı ciltlerine sürerek terlemeyi ve vücut kokusunu gidermek için kullandığı söylenir .ALEOVERA özünden yapılan doğal sabunlar,cildin yağ ve nem dengesini korur. Cilde canlılık ve parlaklık verir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.