AKILLI KAYINVALİDE ,OĞLU İLE GELİNİNİN İYİ GEÇİNMELERİNİ SAĞLAR

Yayınlama: 27.09.2023
Düzenleme: 22.09.2023 16:41
A+
A-

Kayınvalide dendiğinde her nedense insanların yüzleri buruşur gibi olur. Genelde şark toplumlarında oğullar kıymetli olduklarından erkek egemen bir ortamda yetiştirilirler. Tabii bunda oğul annelerinin etkisi oldukça fazladır .Oğullarını üzerinde söz sahibi olan kadınların büyük bir çoğunluğu onlar evlendikten sonra dahi oğullarına hükmetmeye kalkar ve onların her şeyine karışırlar ve hatta gelinlerini bile ondan kıskanabilirler…ama bu tabii ki genelde sosyo ekonomik durumları ve eğitim seviyeleri olduğu kadar görgü ve bilgiye de bakar ve bu yüzden her kayınvalideyi aynı kefeye koyamayız.

Kayınvalidelerin genelinin unuttuğu ya da yapmak istemedikleri iki şey vardır o da gelinlerini anlayabilmek ve onlarla iyi diyalog kurabilmek. Halbuki Bunu yapabildiklerinde ortada sorun kalmaz. Oğlu ile gelini iyi geçinir ve mutlu bir yuvaları olursa. Mutlu yuvasında iyi bir evlilik yaşayan oğul da annesine sorun olmaz. İşte kilit noktası da budur.

Akıllı kayınvalideler gelini ile oğlunun iyi geçinmelerini sağlayanlardır…

Bu konuda şöyle bir örnek verebiliriz…

Muhteşem aşçılığıyla ün yapmış yaşlı bir kadın ,akşam yemeğine gelecek olan yeni evlenen oğlu ve yeni gelini için yine mutfağa kapanmış yemek yapıyordu. Aynı akşam yemeğe eski bir aile dostu da davetliydi. Beklenen misafirler gelip sofraya oturduklarında çok şaşırtıcı bir durumla karşılaştılar.

Yaşlı kadının o gece yaptığı yemekler değme oburların iştahını kapatacak kadar berbattı. Tatlılar un kokuyordu. Patatesler yanmıştı. Köfteler neredeyse hiç pişmemişti. Salata saman gibiydi.Oğlu yeni gelini ve aile dostu kadıncağıza durumu fark ettirmemek için ellerinden geleni yaptılarsa da ,yemek sırasında pek iştahlı göründükleri söylenemezdi.

Nihayet yemek bitti ve yeni evli çift annelerinin ellerini öperek evlerine gittiler. Aile dostlarıysa biraz daha oturduktan sonra gitmeyi düşünüyordu. Oğlu ve gelini gittikten sonra uzun yıllardan beri aile dostları olan kişi dayanamayıp yaşlı kadına sordu…

-Senin harika bir ahçı olduğunu adım gibi biliyorum…,

Bana söyler misin bu geceki yemekler neden o kadar kötüydü ? bence ya hastasın…ya da bir bildiğin var…dedi.

Yaşlı kadın gülümseyerek cevap verdi.

-Hayır hiçbir şeyim yok kasten yaptım. Bu yemekten sonra oğlum asla ikide bir annesinin yemeklerini hatırlatıp karısının kalbini kırmayacak…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.