Av. Volkan Çay CHP’ den Adaylık Başvurusunu Yaptı

Av. Volkan Çay CHP’ den Adaylık Başvurusunu Yaptı
Yayınlama: 26.11.2023
Düzenleme: 26.11.2023 16:33
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yumurtalık Belediye Başkan Aday Adayı için Av. Volkan Çay, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için adaylığını açıkladı ve adaylık başvurusunu CHP İlçe Başkanı Rüştü Soylu’ya sundu.

Adaylık başvurusunun ardından CHP İlçe Başkanı Rüştü Soylu ve Yumurtalık Belediye Başkan Aday Adayı Av. Volkan Çay önemli açıklamalarda bulundu.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN BAYRAĞINI YUMURTALIK BELEDİYESİNE DİKECEĞİZ”

Başkan Soylu, “Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, belediye başkan aday adaylarım, Zeytinbeli’nin güzel insanları ve basın mensupları hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.  Bugün burada Av. Volkan Çay’ın Cumhuriyet Halk Partimizden Yumurtalık belediye başkan aday adaylığı basın açıklamasını ve resmi başvurusunu yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Tabii ki bütün aday adayı arkadaşlarımız çok kıymetli. Hepsi vizyonlu, çok değerli hepsinin Cumhuriyet Halk Partisi’nde hangisi aday olursa olsun son derece gerçekten Yumurtalık’ın yararına dönük Yumurtalık’ın sorunlarını çok iyi tespit etmiş ve Yumurtalığa hem belediye anlamında projeler üretecek hem de Yumurtalığın gerek turizm gerek, sosyal yaşam koşulları, gerek tarım, gerekli hayvancılıkla ilgili çok ciddi anlamda projeler üretip hayata geçireceğinden hiçbir şekilde kuşkum yok. Onun için burada şunu özellikle belirtmek isterim ki aday arkadaşımız kim olursa olsun onunla birlikte köy köy, mahalle mahalle kapı kapı sıkılmadık el, dokunulmadık yürek bırakmadan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını Yumurtalık belediyesine dikeceğiz arkadaşlar. Burada her birinizin ayrı ayrı desteği, her birinizin ayrı ayrı gönül koyması ben yürekten istiyorum. Bu konuda da sizlerin bu özveriyi göstereceğini yürekten inanıyorum.  Şimdi Volkan başkanımızın resmi evrakını alabiliriz” diyerek ifade etti.

“DOĞDUMUZ TOPRAKLARA HİZMET ETMENİN ZAMANI”

Yumurtalık Belediye Başkan Aday Adayı Av. Volkan Çay açıklamasına şu ifadeler ile başladı; 2024 yılı Yumurtalık Belediye Başkanlığı adaylığı için ilçemize, değerli başkanımıza başvurumu burada yapıyorum. Vatana, millete hayırlı uğurlu olsun. 28. dönem yani geçen mayıs ayında milletvekili aday adayı oldum. Bütün ilçe kongrelerinde konuştuk. Biz ve 8 yıldan beri de aktif olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesi olarak dağları, taşları, köyleri gezdik. Bütün yağmurlarda gezdik ve emek verdik. Bir gün de Cumhuriyet Halk Partisi’ne gelip de ben aday olmadım.  Ve şimdi de doğduğumuz topraklara hizmet etmenin zamanı. Bu köylere, bu topraklara, bu Yumurtalığa hizmet etmek için yola çıktık. Sizlerin de desteğiyle biz de burada çok büyük işler yapmak istiyoruz. Türkiye’nin her yerinde geziyoruz. 20 yıl coğrafya öğretmenliği yaptım. 8 yıl Anayasa hukuku ve coğrafyayı beraber anlattım. Şurada deniz var denizden yararlandık mı şimdiye kadar? Hani benim olduğu yerde bereket olur. Denizin olduğu yerde nerede fakirlik olmamalı. Nerede bolluk var biliyor musunuz? Urla’da Antalya’da bereket bolluk var.”

“BİZİM BU VİZYONU YAKALAYACAK ADAYI SEÇMEMİZ LAZIM”

Çay, “Antalya’da tarım alanı yok. Tarım olmadığı için devlet orda seracılığı geliştirdi. Yani küçük alanlardan büyük karlar elde etmekle bir yöntem geliştirdi. Ya biz de öyle güzellikler var ki. Denizde var hemen denizin arkasından binlerce dönüm tarla var. Ama bizde ne var? Fakirlik var, iş var mı yok. Diyorlar ki Yumurtalık ilçesinde dünyanın en büyük diyorlar dünyanın en büyük Türk Enerjisi ihtisat bölgesi olacak diyorlar. İşte bizim bu vizyonu yakalayacak adayı seçmemiz lazım. Yoksa başkaları zenginleşir bizlerde yere bakarız. Başkalarının kapısında çocuklarımızı işe girdirmek için uğraşırız.  Elinizi vicdanınıza koyacaksınız. El ele vereceğiz, gönül gönülle vereceğiz.  Köyleri, evleri gezeceğiz Allah’ın izniyle inşallah burada iktidar olacağız. İktidar olduktan sonra ne kadar genç varsa hepsini iş bulacağız arkadaşlar, iş bulacağız. İşi düzgün olmayan adamın hayatı düzgün olmaz. Bakın şimdi söylüyorum burada. SASA burada 5 yıldan beri kaç kere gittik. Şu an görüşmeler yaptık. 17 bin kişi SASA’da işe girecek.  26 milyar dolarlık yatırımı 30 milyar dolara çıkardılar. 17 bin kişinin işe gireceği yerde böyle böyle işsizlik olur mu” diyerek ifade etti.

“VATANSEVERLİK BULUNDUĞUN YERE HİZMET ETMEKTİR”

Tek derdinin hizmet etmek olduğunu belirten Çay,  Yumurtalık için yapacağı hizmetlere de şöyle değindi; “ Vatanına sahip çıkar toprağına sahip çıkarsan, buradaki gence sahip çıkarsan adam senin gencini işe alır. Benim tek derdim bu topraklara hizmet etmek. Vatanseverlik bulunduğun yere hizmet etmektir. En büyük sorunumuz işsizlik. İşsiz kalan gençler uyuşturucu bataklığına düştü. Allah’ın izniyle 1 tane bile işsiz genç kalmayacak. Kadınlarımız için evde oturma dönemi bitmiştir. Burada kadınlar pazarı yok, kadınlara ahşaptan barakalar, dükkanlar vereceğiz orada ürettikleri ürünleri satsınlar bize yeter. Burası mikro klima bölgesi burada Antalya gibi seracılık, muz üretimi gibi ürünler üretebiliriz, festivaller yapabiliriz. Sen yapmazsan ben yapmazsam kim bu topraklara hizmet yapacak.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.