ADANA’NIN KURTULUŞU COŞKUYLA KUTLANDI

ADANA’NIN KURTULUŞU COŞKUYLA KUTLANDI
Yayınlama: 05.01.2024
Düzenleme: 05.01.2024 12:44
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıl dönümü kutlamaları düzenlendi.

Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü 5 Ocak kutlamaları kapsamında ilk olarak, Atatürk Parkı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konularak başlandı. Uğur Mumcu Meydanı’nda devam eden 5 Ocak kutlamaları törene Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, askeri erkan, kent protokolü, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Tören İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başladı. Öğrencilerin Bayrak şiiri okundu, Pozantı Kaymakamlığının hazırladığı Türk Bayrağının Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’e teslim edildi. Daha sonrasında halk oyunları Jandarma ekiplerinin gösterileri ile devam etti.

“ADANA’LI OLMAKTAN BÜYÜK GURUR DUYUYORUZ”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Bugün en büyük gurur günümüz. Hikayemizin şu şekilde başlar; Dünya savaşı bitmiş Mustafa Kemal Atatürk yıldırım ordu komutanlığından ayrılıp Adana’ya gelir. Adana’da komutayı devir alır. Devamında Mustafa Kemal Atatürk  11 gün Adana’da kalır. Çeşitli toplantılar yapar, kentin ileri gelenleri ile toplantı yapar, halk ile bir araya gelir. Gerçek anlamda Milli kurtuluş savaşının olacağının kanaatine varır. 15 Mart 1923 de  Adana’ya tekrar geldiğinde gurur duyar. Bizler Adanalı olmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.