CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ADANA’DA

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ADANA’DA
Yayınlama: 25.02.2024
Düzenleme: 25.02.2024 18:39
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adana’ya geldi. Çok sayıda vatandaşlar ve partililer katıldı.Halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı başta olmak üzere ilçe belediyeleri vatandaşlara tanıttı.

“31 MARTTA ADANA SANDIKLARI PATLATARAK SEÇİMİ ALACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Adana’da şu anda meydanda 75 bin kişi var. Adana’yı malum ellerde almaya hazır mıyız? Adana, eser ve hizmet nasipsizlerini sırtında taşır mı? Adana’nın gerçek belediyeciliğe olan hasretini dindirmeye az kaldı. Geçtiğimiz mayıs ayındaki seçimlerde verdiğiniz destek için siz teşekkür ediyorum. 31 Mart’ta Adana sandıklarını patlatarak gerçek potansiyelini ortaya çıkaracaktır. Artık Adana’yı bu malum ellerden almaya hazır mıyız? Bu vesileyle geçtiğimiz genel seçimlerde verdiğiniz destekten ötürü teşekkür ediyorum. Yüzde 45’lik oy oranı Adana ile aramızda ki güçlü sevgi bağını yansıtmaktan çok uzak.  Biz bunu arzu ettiğimiz seviyeye çevirmek istiyoruz.  Adana 31 Marttı da bunu fırsat olarak görüyoruz. 31 Martta Adana sandıkları patlatarak seçimi alacağız. Adana kendi iradesini çantada keklik görenlere yol vermez. Adana eser ve hizmet nasiplizliklerini hizmete taşır mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet birbirleriyle uğraşmaktan, parti için kavgalardan fırsat bulamadıkları için başka bir konuyla ilgilenemiyorlar. Kendi seçmenleri başta olmak üzere milleti tıpış tıpış sandığa gidip oy verecek bir cendereye sıkıştırmak isteyenlere milletimiz dersini verecek ben inanıyorum. Biz Türkiye Yüzyılı diyoruz onlar birbirlerinin kuyusunu kazıyor. Adana kendi iradesini çantada keklik kabul edenlere yol vermez. CHP yönetimi bu ülkenin muhalefet enerjisini sömürüp işe yaramaz hale getirmektedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye bizim yuvamız, vatanımız, biricik sevdamızdır. Biz bu ülkeyi taşıyla, toprağıyla, zorlukları ve güzellikleriyle tüm kalbimizle seviyoruz. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Biz de cennet vatanımız, aziz milletimiz ve çocuklarımız için her alanda mücadele ediyoruz” diyerek ifade etti.

“TÜRKİYE’NİN BAŞARILARI BİZİM AZMİMİZİ ARTIRIRKEN DOST ÜLKELERE ÖRNEK OLUYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan mitingde yaptığı konuşmada ilk uçuşunu gerçekleştiren KAAN’da değindi; “Dış politikada artan itibarımızın gerisinde güçlü bir savunma sanayii var. Savunma sanayiinde dışa bağımlılığımız azaldıkça dış politikada etkinliğimiz artmıştır. Göreve geldiğimizde yüzde 80 oranında başkalarına muhtaç durumdaydık.  Türkiye, savunma sanayi alanında adeta bir destan yazıyor. Bugün 34 farklı ülkenin semalarını Türk İHA ve SİHA’larıkoruyor. İHA ve SİHA’lar ile dünyada ilk 3 ülkeden biriyiz. Güçlü savunma sanayii ile dünyada söz sahibi olduk. Geçtiğimiz günlerde KAAN ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Bu gurur 85 milyon olarak hepimizin. Önümüzdeki yıllarda daha modernini, daha güçlüsünü ve ilerisini yapacağız. Uçak gemimizin bir üst segmentini yapacağız, Deniz kuvvetlerimiz var gücüyle çalışıyor. Türkiye’nin başarıları bizim azmimizi artırırken dost ülkelere örnek oluyor. Türkiye’yi her alanda güçlendirmeye, kalkındırmaya devam edeceğiz. Ülkemizi hedeflerine ulaştıracağız.

“ADANA’YA 21 YILDA 279 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK”

 Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Adana’ya yapılan hizmetlere değinerek konuşmasına devam etti; Türkiye’nin 21 yılda nereden nereye geldiğini akıl sahibi herkes kabul edecektir. Adana’ya 21 yılda 279 milyar liralık yatırım yaptık. Adana, Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüzün lokomotifliğini üstlenecektir.  Eğitimde 10 bin 809 adet yeni derslik inşa ettik. 2. devlet üniversitemiz Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji üniversitesini kurduk. Gençlik ve sporda 7.959 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtık. 33 bin seyirci kapasiteli stadyumun da  aralarında olduğu 55 spor tesisini şehrimize kazandırdık. Sosyal yardımlarda Adanalı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 20 milyar liralık  kaynak aktardık. Sağlıkta toplamda 4.255 yataklı 25 hastane ile birlikte 71 sağlık tesisini Adanalı kardeşlerimizin hizmetine sunduk. Adana’mızı 1640 yataklı şehir hastanesi ile oluşturduk. Yüreğir’deki 100 yataklı devlet hastanesi ile birlikte iki sağlık testimizi yapımı devam ediyor. TOKİ vasıtasıyla 18.400 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. 6226 konutun yapımına devam ediliyor. Kentsel dönüşümde şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 8873 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. Adana’daki 7 millet bahçesi projemizden üçünü tamamladık. Üçünün ise yapımına birinin projelendirilmesi çalışmalarına devam ediyoruz. Ulaştırmada 49 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol mesafesine 431 kilometreçıkarıyoruz.  yollarıyla birlikte Adana Mersin Demir yolunu da yenileyip ilave hat yaptık size seyahat süresine yarayan indirdik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “31 Martta sandıkları patlatmamız gerekiyor. Bu gün burada sizden bunun sözünü almak istiyorum. Benim bildiğim Adanalı delikanlıdır sözünün eridir verdiği sözde durur. Sizlerin desteğiyle Adana’yı hak ettiği hizmetlere ulaştıracağına inanıyoruz. Ben buradan Cumhurbaşkanı adaylarımızı sizlere emanet ediyorum. Bu duygularla hepinizi selamlıyorum. İnşallah Adana Büyükşehir belediye Başkanımızla yeni bir dönem başlayacak Adana’da Cumhur İttifakı olarak el ele gönül gönüle olacağız” diyerek sözlerine son verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.