Adana Barosu meclis toplantısı yapıldı

Adana Barosu meclis toplantısı yapıldı
Yayınlama: 10.06.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Adana Barosu 31. Dönem Meclis Toplantısı yapıldı.  Adana Barosu Avukatlar Salonu’nda yapılan toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Başkan Av. Semih Gökayaz, açış konuşmasında, çalışmaları hakkında Meclis’e bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Av. Gökayaz, TBB 1. Altı Aylık Değerlendirme Toplantısından çıkan sonuç deklarasyonu bilgilerini paylaştı.

Av. Gökayaz, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasından dolayı Danıştay 10. Dairesi’nde 14 Haziran’da görülecek davanın duruşmasına meslektaşlarını davet etti. Av. Gökayaz, Adana 1 Nolu T tipi Cezaevi’nde yaşanan insan hakkı ihlaliyle ilgili Adana Barosu olarak etkin soruşturma yapılması için olayın takipçi oldukları söyledi.

Av. Gökayaz, Kozan’da yeni adliye binasının inşasına başlanmasında kendilerinin de çabasının olduğunu hatırlattı. Av. Gökayaz, Aladağ Kız Öğrenci Yurdu yangını davasının Adana Bölge Adliye Mahkemesi 14’üncü Ceza Dairesinde görülen duruşmasında sanıkların olası kasıt ile cezalandırılması gerekirken bilinçli taksirle cezalandırılmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Av. Gökayaz, yangında ihmali bulunan dönemin İlçe Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün yargılanmamasının çok ciddi eksiklik olduğunu vurgulayarak, “Sürecin takipçisiyiz. Bu dosyaya çok büyük emek veren Türkiye Barolar Birliği’ne, Barolara, teşekkür ediyorum. Bilhassa davayı baştan sona takip eden Sosyal Haklar Derneği Genel Sekreteri Av. Can Atalay’ın bu davada çok büyük emeği vardır. Kendisine ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Av. Gökayaz, “Katılımınız bizim çok kıymetlidir. Meclis toplantısının mesleğimize ve camiamıza katkı sağlamasını diliyorum” dedi.

Baro Meclis Başkanı Av. Yasemin Tanır’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşüldü. Meclis Başkan Yardımcısı Av. Ercan Avşar, Yazman Av. Başak Aygün ve Üye Stajyer Av. Eylül Satır divanda yer aldılar. Gündemde yer alan ADABAYS Yönetmeliği, Avukatlık Ücret Sözleşmesinin yenilenmesi, Arabuluculuk ve Tahkim şartının sözleşmelerde yer alması, Avukatlar arasındaki disiplin hukuku ile ilgili şikayetlerde barışçıl çözüm yollarına dair konu başlıkları müzakere edildi.

Toplantıda, Avukatların Disiplin soruşturmalarının sulh yoluyla çözülebilmesi Etik Kurulu oluşturulması, ADABAYS’dan yararlanma koşullarının belirlenmesi, Avukatlık Ücret Sözleşmesinde tahkim şartının konulması hakkında yönetim kuruluna öneride bulunuldu.

Gündem maddelerinin görüşülmesi tamamlanan meclis toplantısı, iyi dilekler paylaşılarak, Meclis Başkanı Av. Yasemin Tanır tarafından kapatıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.