Başkan Seçer: “Desteklerimiz sürecek, her türlü makul talebe açığız”

Başkan Seçer: “Desteklerimiz sürecek, her türlü makul talebe açığız”
Yayınlama: 03.02.2024
A+
A-

(İHA) – Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kente Sözümüz Var’ sloganıyla düzenlediği ‘Kent Katılımı Buluşmaları’nın 6. serisinin 6. toplantısı Mersin’de faaliyet gösteren Mersin’e Değer Katanlar Kurulu (MEDEKA) bileşenleri ve sanat kuruluşları temsilcileri ile gerçekleştirildi.

Programda konuşan Başkan Seçer, “Sanat camiasına manevi desteğin yanı sıra maddi desteğin de çok önemli. Kamunun; sanata, sanatçıya, özel sektör yapılarının sosyal sorumluluk projelerine desteği olmazsa bu işlerde yol alamıyorsunuz. O nedenle biz her türlü makul talebe açığız” dedi.

Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilen buluşmada Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, Genel Sekreter Olcay Tok ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Bengi İspir Özdülger eşlik etti.

Buluşmadaki konuşmasında sanata ve sanatçıya saygı duyan bir insan olduğunun altını çizen Başkan Seçer, belediye olarak da bu anlayışta olduklarını kaydetti. Kentin kültür-sanat alanındaki gelişimine katkı sunacak her türlü talep ve fikre açık olduklarını belirten Seçer, bu tür iş birliği ve desteklerin devam edeceğini söyleyerek, “Yönetimde kaldığımız süre içerisinde bunları sürdürmek istiyoruz. Bunun bilinmesini istiyorum” diye konuştu.

“Türkiye’de sosyal konut konusunda örnek bir belediye olacağız”

Gelecek dönemde Mersin’de Sosyal Konut Projesi’ni hayata geçireceklerinden söz eden Seçer, “Sosyal konut yapacağız ama satmayıp kiraya vereceğiz. Çok önemsediğimiz bir konu. Mutlaka başaracağımızı da düşünüyorum. Mersin’e sosyal konutları kazandıracağız. Türkiye’de sosyal konut konusunda örnek bir belediye olmak için de gerekli çalışmaları başlattık. Güzel şeyler yapacağız” sözlerine yer verdi.

“Dünyada üniversiteye giren ilk tramvay olacak”

Metro projesi hakkında da katılımcıları bilgilendiren Seçer, projenin süratle devam ettiğini belirterek, “Projeyi 3 etaba çıkardık ve 15 kilometrelik güzergahta çalışma yaptık. Yeni iki hat koyduk. Bir hafif raylı hemzemin, bir tanesi de tramvay. Mersinli Ahmet Bulvarı’ndan 34. Cadde, hastane, üniversiteye de giriyor. Dünyada bir ilktir bu proje, üniversiteye giren ilk tramvay olacak. Raylı sistemlerin Mersin’de vazgeçilmez toplu taşıma aracı olması ve bunun yatırımlarının devam etmesi lazım” ifadelerini kullandı.

“Çocuk Meclisi demokrasiye yönelik yapılabilecek en değerli çalışmalardan biri”

Sadece merkezde değil ilçelerde ve kırsal bölgelerde de sanatsal etkinlikler yürüttüklerini kaydeden Seçer, özellikle kırsal kesimlerdeki çocukların sanatla iç içe büyümeleri için büyük çaba harcadıklarını söyleyerek, “Muazzam köy şenlikleri yapıyoruz, çok da karşılığı var. Her bölgeye tiyatro da gidiyor” diyerek bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet’in 100. yılında bir ilke imza atılarak çocukların kent yönetiminde söz sahibi olabilmesi ve kentle ilgili sorunların çözümünde aktif rol alması için hayata geçirilen çocuk meclisi hakkında da konuşan Seçer, “Çocuk meclisi çok yeni ve çocuklar iyi de çalışıyor. Çok güzel bir proje. Mersin için örnek. Bir belediyenin demokrasiye yönelik yapabileceği en değerli çalışmalardan birisi diye düşünüyorum. Demokrasi bilincinin o yaşlarda olması oldukça önemli” dedi.

“Taş Bina’yı Kent Müzesi yapacağız”

Taş Bina’yı bir kent müzesi haline getireceklerini söyleyen Seçer, “Taş Bina’nın 9 Şubat’ta yenileme ihalesi var. Orada kültür ve sanat camiasının ilgi alanı olan birimlerimiz olacak. Taş Bina’nın önündeki eski ‘Ak Kahve’ tekrar yaşatılacak ve yine halkın hizmetine, sanatçıların oturup kahve içtiği bir mekân haline gelecek. Bu konuda önerilerinize de açığız” diye konuştu. Karamancılar Konağı’nda yürütülen çalışmaların da devam ettiğini aktaran Seçer, “Orayı gastronomi müzesi olarak tasarımladık. Güçlendirme bitti, şimdi iç tefrişatı var. Onları da yapıp 1 yıl içerisinde hizmete açacağız. Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin örgütlenme sürecinin orada başlamasından dolayı bir de Atatürk köşesi yapacağız” diye konuştu.

“Verdiğiniz destek, fikir ve öneri bizim için çok kıymetli”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Bengi İspir Özdülger ise, MEDEKA ve sanat kuruluşları ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Kentte faaliyet gösteren sanat kuruluşlarının MEDEKA’nın bir bileşeni olduğunu söyleyen Özdülger, “Düzenli aralıklarla yapmış olduğumuz toplantılarla bir arada olmanın gücünü her seferinde yaşıyoruz. Verdiğiniz destek, fikir ve öneri bizim için çok kıymetli. Yapmış olduğumuz çalışmalar sizlerle beraber bizim bir başarımız, kentimizin değerine değer katmak noktasında da önemli anlam ifade etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.