Mustafa Oğuz Yiğit, Ekonomik hayat büyük bir belirsizlikle karşı karşıyadır!

Mustafa Oğuz Yiğit, Ekonomik hayat büyük bir belirsizlikle karşı karşıyadır!
Yayınlama: 12.06.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi)  – DEVA Partisi Adana İl Başkan Vekili Mustafa Oğuz Yiğit, seçimler sonrasında tırmanan kur artışının etkileriyle gelen zamlarla daha da artan hayat pahalılığına dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Açıklamasında gelinen noktada ekonominin kötü gidişatının evlerden büyük ölçekli işletmelere kadar herkes ve her sektörü etkilediğini belirten Yiğit, acil önlem alınması gerektiğini vurgulayarak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Türkiye’de seçim sonrası döviz kurundaki ani artış, vatandaşlarımızı tam anlamıyla felakete sürüklemektedir. Bu vahşi ekonomik çalkantının yıkıcı etkilerine sebep olan hükümetin bu konudaki ihmali ve beceriksizliği açıkça görülmektedir. Tek adam yönetimi, seçime kadar müdahaleyle dizginlediği döviz kurlarının hızla yükselmesini görmezden gelerek, vatandaşlarımızın hayatlarını zorlaştırmaya devam etmektedir. Bu artış, ülke ekonomisine
ve halkın geçimine doğrudan darbe vurmakta, başta enerji maliyetleri olmak üzere ithal emtia fiyatlarının tırmanmasına ve halkımızın alım gücünün hızla azalmasına sebep olmaktadır.
Gelinen noktada zaten kıt kanaat geçinen vatandaşlarımız daha az harcama yaparak en temel ihtiyaçları için tasarruf yapmaya zorlanmaktadır. İnsanlar, geleceklerinden endişe ederken hükümet ise çözüm üretmek yerine gelişmeleri sadece izlemektedir. Seçim zamanı müjdelenen sözde reformlar ve ekonomik önlemleri hayata geçirmek varken siyasi oyunlarla vakit geçirilmektedir.
Vatandaşlarımız, sürekli dalgalanan döviz kurları nedeniyle ticarette ve iş hayatında belirsizlikle karşı karşıya kalmıştır. Küçük işletmeler iflas tehlikesiyle karşı karşıyadır, işsizlik oranı tırmanışa geçmiştir. Bu durumun sorumlusu, tek adam rejiminin ekonomi politikalarıdır.

Hükümetin başarısızlığı, mali disiplini sağlama ve güven ortamını oluşturma konularında da gözler önüne serilmektedir. Yatırımcılar, güvensizlik nedeniyle Türkiye’ye yatırım yapmaktan kaçınmaktadır. Bu kötü gidişe dur denmezse, ekonomik büyüme duracak, zaten sorun olan
işsizlik artacak, güvenilirliği sorgulanır TÜİK ile sokağın enflasyonu arasında ki makas açılacaktır.
Cumhurbaşkanı ve yeni açıklanan kabine, vatandaşlarının refahını sağlamak ve ekonomiyi güçlendirmek için görevini yerine getirmek ve vatandaşlarını açlık sınırından çekip almak zorundadır.
Ekonomik çöküşün domino etkisi büyütülmeden döviz kurları kontrol altına alınmalı, ekonomik istikrarı sağlamak için somut adımlar atılmalıdır. Aksi takdirde, ülkenin geleceği karartılmaya devam edecek ve halkımız, daha da fazla zorluklarla mücadele etmek zorunda kalacaktır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.