Eğitimli gençler tazminat mağduru

Eğitimli gençler tazminat mağduru
Yayınlama: 02.02.2023
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, YLSY bursiyerlerinin tazminat sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amacıyla mecburi hizmet karşılığında Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Yurtdışı Lisansüstü Öğrenim Bursluluk Programı (YLSY) kapsamında olan ve çeşitli nedenlerle aldıkları bursu geri ödeyemeyen ve tazminata düşen bursiyerlerin çaresiz kaldıklarına dikkat çekti.

“İNTİHARA SÜRÜKLENENLER VAR”
Mecliste konuyu dile getiren CHP’li Dr. Şevkin, YLSY bursiyerlerinin artan döviz kurları nedeniyle 500 bin Amerikan Doları’na varan borçlarını ödemekte güçlük yaşadığını, kur farkından dolayı artık ödenemeyecek düzeylere ulaşan borçları nedeniyle hastalandığını, tedavisini yaptıramayan ve hatta intihara sürüklenenlerin olduğuna işaret etti.

“MAĞDURİYET GİDERİLMELİDİR”
Bu sorunun döviz kuru sabitlemesiyle çözülebileceğini vurgulayan Dr. Şevkin,  “Burs ödemelerinin alındığı dönemlerden günümüzü döviz kuru 8-9 kat artmıştır. Bu artışın sorumluluğu, Türkiye Cumhuriyeti’ni küresel olarak temsil eden ülkemiz evlatlarına yüklenmektedir. Bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi için adım atılması gerekmektedir” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.