“30 Ağustos kahramanlık destanıdır”

“30 Ağustos kahramanlık destanıdır”
Yayınlama: 30.08.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-“Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Kocaispir mesajında şu ifadelere yer verdi; “30 Ağustos, Aziz milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği bağımsızlık mücadelesinin, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır.

Sultan Alparslan’ın Anadolu’yu fethi ile başlayan bu topraklardaki varlık mücadelemiz, nice zorluklarla sürdü ve nihayetinde 30 Ağustos Zaferi ile son buldu. Bu büyük zafer ile milletimiz, yokluklar içerisinde tarihe altın harflerle yazılan bir hürriyet mücadelesi vermiş ve topraklarımız düşman ordularının işgalinden kurtarılmıştır.

Yüce Türk Milleti olarak, Malazgirt’teki, Çanakkale’deki ve Kocatepe’deki ruh neyse, bugün de aynı ruh ve heyecanla aziz vatanımızı her türlü tehlikeye ve saldırıya karşı koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

İstiklal mücadelesinde; imkânsızı başaran, bize bu zaferin gururunu yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle yad ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.