Suriyeli 6 bebek sınırda annelerine kavuştu

Suriyeli 6 bebek sınırda annelerine kavuştu
Yayınlama: 14.04.2023
A+
A-

(AA)-Tedavileri için Türkiye’ye getirilen ve Hatay’da depreme yakalanan 6 Suriyeli bebek, sağlıklarına kavuştuktan sonra sınırda buluşturuldukları anneleriyle ülkelerine döndü.

Çeşitli sağlık sorunları bulunan Suriyeli 6 bebek, ülkelerindeki sağlık şartlarının yetersizliği nedeniyle Hatay’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerde, bulundukları hastaneler hasar gören bebeklerden 2’si Adana, 4’ü de Ankara’ya sevk edildi.

Hastanelerdeki tedavilerinin tamamlanmasının ardından Hatay’a getirilen bebekler, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerince Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’nda annelerine teslim edildi.

Bebeklerini aylar sonra sağlıklı şekilde kucaklarına alan anneler ile görevliler, kavuşma anında duygu dolu anlar yaşadı.

Kavuşmanın ardından 4 aylık bebekler Abrar Fayhan annesi Hilfem El Osman, Vala El Faris annesi Şuaa Cuma, Kamar Hallak annesi Fatma Abut, 3 aylık bebekler Nur El Ali annesi Rim El Ali, Rim El Hammel annesi Amire El Mansur, Defne Ule Bedevi annesi İmam İzzeddin ile ülkelerine döndü.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.