Ziraat Bankası 159 yaşında

Ziraat Bankası 159 yaşında
Yayınlama: 23.11.2022
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Her yıl Kasım ayında kuruluş yıldönümü kutlanan Ziraat Bankası, 159 yılı geride bıraktı. Ziraat Bankası Emekli ve Mensupları Derneği Adana Şube binasında düzenlenen kutlama programına Banka emeklileri ve çalışanları katıldı.

ZİRAAT BANKASI 159 YAŞINDA

Ziraat Bankası Emekli ve Mensupları Dernek Başkanı Ali Kersin açıklamasında; “1863 yılında, çiftçilerin oluşturduğu kaynakla, Mithat Paşa öncülüğünde, devlet eliyle ve devlet himayesinde kurulan ve adına ” Memleket Sandıkları ” denilen organizasyon Milli Bankacılığın ilk örneği olarak tarihe geçmiştir. 15 Ağustos 1888’de Menafi Sandıklarının yerine işlevlerini üstlenecek modern finans kuruluşu olarak Ziraat Bankası resmen kurulmuş, o tarihte faaliyette bulunan Menafi Sandıkları da Banka şubelerine dönüştürülerek faaliyete başlamıştır. 159 yılı geride bırakmanın mutluluğu içerisindeyiz. 159 yılda Ziraat Bankası çok önemli mesafeler almış ve bugün ülke ekonomisinin temel taşı haline gelmiştir ” dedi.

DOLU DOLU 159 YIL

Başkan Ali Kersin açıklamasına devamla şunları açıkladı. “1863 Yılında kurulan, 159 yıldır kutladığımız ulu çınarın Ülkemiz ekonomisinin merkezinde geleceğimize tuttuğu ışığı hep vermeye devam eden, Bir olalım, bir bankadan fazlası olalım, ilkesiyle çalışmalarına devam eden, büyüyen Türkiye ‘nin uluslararası ölçekte bankacılık ihtiyaçlarını karşılamak konusundaki katkılarını artırmak, geleceğini güvenle inşa eden Ülkemizin tüm kesimlerinin finansal çözüm ortağı olma noktasında çalışmalarını hızla emin adımlarla sürdüren kuruluşundan bu güne köklü geçmişi, edindiği tecrübe birikimini kurumsal kimliğini, Günümüzün finansal teknolojilerini iş modellerine uygulayarak, Ülkemizde ve Dünyanın birçok noktasında hizmet veren Bankamız bir dünya markası olma yolunda çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürmektedir. Bu vesileyle görev yaparak hakkın rahmetine kavuşan mensuplarımıza rahmet, hayatta olanlara sağlık, halen görev yapan mensuplarımıza sağlık, huzur ve mutlu başarılı bir yaşam diliyorum.” Dedi.

Etkinlik pasta kesimi, emekli ve çalışan personellerin duygu düşüncelerini paylaştığı 159. Kuruluş yıldönümü coşku ile kutlandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.