Türkiye-Irak işbirliği gelişiyor

Türkiye-Irak işbirliği gelişiyor
Yayınlama: 25.10.2022
A+
A-

(HABER MERKEZİ) –TOROS – Türkiye-Irak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TISİAD), Mersin’de uluslararası yatırım zirvesine ev sahipliği yaptı. TISİAD’ın ev sahipliğinde düzenlenen “6. Türkiye-Irak Ticaret ve Yatırım Zirvesi”, ulusal ve uluslararası iş dünyasını bir araya getirdi.

Zirveye, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakan Aydın Maruf, IKBY Kalkınma Bakanı Dana Abdulkerim, Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, TISİAD Başkanı Mehmet Salih Çelik, TISİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Selahattin Balkan, TISİAD Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanı Hüseyin Kış ve çok sayıda iş insanı katıldı.

Zirvenin açılışındaki konuşmasında Türkiye ve Irak açısından önemine dikkat çeken TISİAD Başkanı Mehmet Salih Çelik, iki ülkenin ekonomik bağını güçlendirdiklerini ve geliştirmeye devam ettiklerini söyledi.  Zirveyi, TISİAD’ın 10’uncu yılına girerken gerçekleştirmenin kıvancını yaşadıklarını  söyleyen Çelik, “TISİAD Mersin merkezli ama uluslararası bir portföyü olan bir dernek olarak özellikle Ortadoğu’da üyelerimizin ulaşabilecekleri ticaret ve yatırım imkanlarını gündemine alan bir dernektir. Ülkemizin Avrupa Birliği ülkelerinden sonra en fazla ihracat yaptığı ülke olan Irak’ta ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde derneğimizin adını duyurmaya, iki ülke arasındaki ekonomik faaliyet alanlarında olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.