Yurt Mahallesi Muhtarı Çetin Seçmenlerinden Güven Oyu İstedi

Yurt Mahallesi Muhtarı Çetin Seçmenlerinden Güven Oyu İstedi
Yayınlama: 28.01.2024
Düzenleme: 28.01.2024 12:44
A+
A-

Toros (Özel Haber) Serdar Akın 4,5 yıllık muhtarlık döneminde hem pandemi hem de depremi yaşadıklarını ve bu yüzden mahallesinde yapılmayan eksik projelerin devamı açısından 2024 yerel seçimlerine hazır olduğunu vurgulayan Yurt mahallesinin mevcut muhtarı Arif Çetin haber merkezimize yaptığı açıklamada sorularımızı yanıtladı; Mevcut muhtar ve tekrar aday olan Yurt Mahallesi Muhtarı Arif Çetin “Seçmenimizin güvenoyu vereceğinden ve mahallemizde eksik kalan projelerimizi devam ettirme açısından tekrar Yurt mahallesi muhtarlığına tekrar adayım” dedi.

2019-2024 yılları arasında Yurt mahallesine muhtar olduktan sonra bu dönemi anlatan Arif Çetin gazetemize yaptığı açıklamada “Bu dönemde önce pandemi salgın astalığı ve ardından deprem yaşadığımız bir dönem oldu.Kötü günler geride kaldı ve mahallemizin yaralarını halen sarmaya devam ediyoruz.Depremden etkilenen bir çok sıkıntılı binalarımızın olduğunu ve burada yaşayan insanlarımızın neler çektiğini çok iyi biliyorum.Bu süreçleri atlatmaya çalışıyoruz. Önümüzde yerel seçimlere kısa bir zaman var. İlk günden bu yana seçimlere hazır olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Eksik projelerimiz var ve yapacağımız işler pandemi ve depremden dolayı olmadı. Bu dönem gerçekten kötü geçti ve depremin yaralarını sarmaya devam ediyoruz. Mahallemizde yıkılmayan ağır hasarlı binalarımız var ve yetkililerin kararlarını bekliyoruz. Bu arada depremde yıkılan binalarımızda bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Ailelerine sabır diliyorum. Bu yüzden bunların hepsini atlatacağımıza inanıyor ve tekrar aday olarak Yurt mahallesi muhtarlığı için seçmenimizden güven oyu alarak kazanacağıma inanıyorum” dedi.

DEPREMDE MUHTARLIĞIMIZ 24 SAAT AÇIK KALDI

Depremin en çok etkilediği Adana’nın Çukurova ilçesinde yıkılan binaların haricinde hasar tespit çalışmalarına katılarak yardım ettiğini söyleyen Yurt mahallesi muhtarı Arif Çetin “Depremin olduğu günden bu yana muhtarlık binasında hizmetleri 24 saat boyunca vermeye devam ettik.Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık.Mağdur olan çok insanımız vardı ve tüm gün boyunca artçı depremlerin yaşandığı dönemde muhtarlık binamızda hizmet vermeye çalıştık.Mahallemizde depremden etkilenen vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını gören ve Yurt mahallesinde bulunan Atatürk yaşam köyü tesislerini vatandaşlara açan Çukurova Belediye başkanı Soner Çetin’ ve AFAD’a,Valilik  yetkililerine bizlere yardımcı olmalarından dolayı mahallem adına teşekkür ederim” dedi.

Semt sakinlerimize depremin olduğu günden bu yana yardımcı olarak gerek muhtarlık binamızda gerekse binamızın arka kısımlarında çadır kurarak ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıktıklarını ifade Çetin “Aski Kapalı spor salonu arkasında 71385 sokak üzerinde bulunan mahkeme kararıyla iptal edilen Pazar yerinde Afad’ın kurduğu çadırlarda kalan vatandaşlarımıza üç öğün yemek verilerek yaralarımızı sardık.Tabii üzüldüğümüz 71431 sokaktaki Tutar Sitesi C/Blok’un yıkılması bizleri yıkmıştır.Bunun aynı şekilde Dermancan karşısında bizim bölgemiz içindeki yıkılan bina üzüntümüzü daha da artırmıştır.Şu anda dahi mahallemizin sorunlarını  tek tek tespit ederek ilgili kurumlara bildirerek çözmeye çalıştıklarını”belirtti.

PAZAR YERİMİZ MAHKEME KARARI İLE DURDU

Aski Kapalı spor salonu arkasında 71385 sokak üzerinde bulunan mahkeme kararıyla iptal edilen Pazar yerimizi yapamadıklarını söyleyen Yurt Mahalle Muhtarı Arif Çetin “Mahalle sakinlerimizin yoğun şikayetleri neticesinde semt pazarı kurulması ve bunun içinde Aski Kapalı spor salonu arkasında 71385 sokak üzerinde bulunan alana kurulması için Çukurova Belediyesine başvurduk ve onay aldık.Pazar yerinin tespitinden sonra astfalt dökülerek hazır hale getirdik.Fakat mahkemeye yapılan şikayetten dolayı Pazar yerimiz tamamlanamadı ve şu vatandaşlarımız sosyete pazarına kadar gidip gelmek zorunda kaldılar.Mahkeme süreci devam ettiği için şu an bekliyoruz.Bu yüzden eksik kalan projelerimizi tamamlamak için tekrar aday oldum ve Yurt mahalle seçmenlerinden güvenoyu istiyorum”dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.