Nasıl daha genç görünürsünüz?

Nasıl daha genç görünürsünüz?
Yayınlama: 27.02.2024
Düzenleme: 27.02.2024 11:14
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın – Hepimizin bir kişiye söylediği gibi sorun karşıdaki kişidedir, onda değil. O muhteşem biri ve diğerleri, özellikle de bizden genç olanlar, 35 yaşın üzerindeki her şeyin eski olduğunu düşünüyor. Ancak daha genç görünmek istiyorsanız işte işe yaradığını düşündüğümüz bazı yollar;

Daha beyaz dişler

Dişlerinizi parlatıp beyazlatarak dişlerinizi, gülümsemenizi ve biraz daha genç görünmenizi sağlamada şaşırtıcı derecede etkilidir. Yaşlandıkça dişlerimiz koyulaşabilir veya sarılaşabilir ve sıklıkla daha hassas hale gelebilir. Sağlıklı dişler her renk, şekil ve formatta olabilir ancak daha genç görünmek istiyorsanız diş beyazlatma bir seçenek olabilir.

Nemlendirilmiş ve parlayan bir cilt

Cildinizi sabah ve akşam nemli tutun. Cildinizin daha fazla nem tutmasına yardımcı olan hyaluronik asit gibi ürünlere bakın. Nemli cilde uygulayın (veya cildinizi gül suyu gibi bir şeyle nemlendirin) ve üzerine iyi bir nemlendirici sürün. C vitamini içeren cilt bakımı da cilde tahriş etmeden bir parlaklık verebilir.

Pul pul dökün

Peeling kuru, pul pul dökülen cildi ortadan kaldırır ve kolajen üretimine yardımcı olur. Haftada en az bir kez kimyasal veya fiziksel bir eksfoliyant kullanın. Kimyasal peeling konusunda yeniyseniz, doğrudan gece kullanımına geçmeyin. Geceleri temizledikten sonra yeniden kullanılabilir bir pamuğa uygulayın ve yüzünüzü tıpkı gündüzleri yaptığınız gibi silin. Bu yanmaz ve nazikçe pul pul dökülür; Üzerine nemlendiricinizi uygulayın.

Daha olgun doğal kaşlar

Yaşımız ilerledikçe kaşlarımız seyrekleşir. Ve tabii ki, bu gezegende zamanla incelmiş kaşlarımız var ve daha önceki yıllarda cımbızla çekmekten kurşun kalem çizgilerine kadar ince kaşlarımız var ve trend kalın, dolgun kaşlar yönünde. Kolaylık sağlamak için, saç renginizden biraz daha açık ve daha kül rengi ince uçlu bir kalem alın ve kaşlarınızın ince noktalarına çizim yapın. Eğer kaşlarınız hantalsa, biraz saç spreyi veya kaş jeli sıkılmış eski bir diş fırçasıyla kaşlarınızı fırçalayın. Daha sonra çok da mükemmel olmayan, doğal bir etki elde etmek için kaşlarınızı yukarı ve dışarı doğru fırçalayın. Daha sonra istediğiniz yerleri doldurun.

Renk Giyin

Daha genç görünmenin en hızlı yolu? O siyah veya gri kazağı farklı bir renkle değiştirin. Tozlu gül, soluk erik ve adaçayı yeşilinin “belirli bir yaşın hanımı” tonlarından bahsetmiyorum. Bir ana renk, parlak bir sulu boya, bir mücevher tonu, bir sonbahar tonu, parlak bir vurgulayıcı veya net ve gerçek olan buzlu bir pastel. Çok fazla renkten hoşlanan biri değilseniz, fildişi ve kış beyazı da görünümünüzü aydınlatabilir. Bu rotayı seçerseniz, kasvetli değil, lüks görünmesi için biraz dokuya sahip bir parça düşünün. Bir kazak, bir tüvit ceket, kadife bir üst… doku öne çıkacak ve yumuşak renk anında vurgulayıcı olacaktır.

Saç

Daha genç görünmek için saçınızı boyamanızı önereceğimi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Tıpkı kırışıklıklar gibi gri saç da sizi yaşlı göstermez. Farkı yaratan şey saçınızın durumudur ve fazla düşünmeden saçınızı yukarı/geriye atıyorsanız, bu sizi yüzünüzdeki tüm çizgilerden veya saçlarınızdaki gümüşi çizgilerden daha yaşlı gösterebilir. Düz veya dalgalı saçlarınız varsa, bob veya lob (omuzlarınızın hemen altında veya sıyrılan daha uzun bir bob) düşünün. Düzenli olarak kesmeyi planlamıyorsanız, stilistinizden belirli bir kısmın olmadığı yerden kesmesini isteyin, böylece büyüme sırasında düzensiz görünmez ve yana doğru fırçalanabilir, sabitlenebilir, at kuyruğu yapılabilir ve az çabayla daha fazlasını yapın. Doğal hacim eklemek için doğal dokuyu benimseyen daha kısa bir kesim düşünün veya geçmiş yıllarda gerçekten gelişen ve tamamen havalı hale gelen bir peruk tercih edin. Saç derinize yakın renkli saçlar, inceliği daha iyi gizleyecektir; Yüzünüzü aydınlatabilecek ve “genç bir ışıltı” sağlayabilecek daha açık bir renk kullanmayı düşünün.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.