Yüreğir’de direksiyona Ali Demirçalı geçti

Yüreğir’de direksiyona Ali Demirçalı geçti
Yayınlama: 04.03.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Cumhuriyet Halk Partisi Yüreğir Belediye Başkan Adayı Ali Demirçalı seçim çalışmalarında  geçtiğimiz hafta sonu Yüreğir’in önceden köy statüsünde bulunan 30 mahallesini birden gezdi.

Seçim gününe kadar Yüreğir’in 107 mahallesini eksiksiz gezeceğini kaydeden Ali Demirçalı, “Derdini sormadığım, beklentisini dinlemediğim bir tane sokak kalmayacak” dedi. Köy ziyaretleri sırasında Demirçalı’nın Yüreğir Belediyesi’ne ait iş kamyonunun şoför kabininde poz verdiğini gören vatandaşlar, “Ali Başkan Yüreğir’de direksiyonun başına geçti” yorumunu yaptı.

Hafta sonu gezdiği, daha önce köy statüsünde bulunan 30 mahallede hemşehrileri ile bol bol sohbet etme ve onların sorunlarını dinleme fırsatı bulan CHP Yüreğir Belediye Başkan Adayı Ali Demirçalı, bu ziyaretlerin özellikle çiftçi ve üreticilere yönelik projeler açısından yol gösterici olduğunu kaydetti. Yüreğir çiftçisinin içinde bulunduğu durumun önceden de farkında olduklarını dile getiren Demirçalı, “Daha önce köy statüsünde olan 30 mahallemizde yaptığımız temaslarda şunu çok net gördük ki; köylümüzün, çiftçimizin hali perişan… Mazot, gübre ve ilaç fiyatlarının çiftçiyi üretemez hale getirdiğini yerinde görmüş olduk. Bugünkü fakirliğimizin, yaşadığımız ekonomik krizin, bir doların 30 lira seviyesini geçmesinin ana nedeni üretimsizliktir. Yüreğir gibi uçsuz bucaksız verimli bir ovaya sahip olan ilçe, iktidar eliyle yapılan bu hatalardan nasibini fazlasıyla aldı. Üretimden uzaklaşmanın bizi nasıl bir felakete sürüklediği gün gibi ortada… Bir zamanlar üretim rekoru kırdığımız tarım ürünlerini dahi ithal eder hale gelmemize rağmen mevcut iktidarın tarımsal üretim konusunda kılını kıpırdatmayacağı görülüyor” dedi.

“ÜRETEN YÜREĞİR’İ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”

Yüreğir Belediye Başkanı olduğunda yapacağı ilk icraatlardan birisinin çiftçiler için özel bir birim kurmak olduğunu da ifade eden Ali Demirçalı, “Üreticimiz ile el ele vereceğiz. Yeniden üreten Yüreğir’i hayata geçirmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Narenciye ürünlerinin katma değerini yükselten projeleri hayata geçireceğiz, narenciye dalında kalmayacak. Üreticimizin daha çok kazanmasını sağlayarak yüzlerini güldüreceğiz. Tarımsal alanların verimini arttırmak için çiftçimizi bilinçlendireceğiz ve özellikle katma değeri yüksek ürünlerin yetiştirilmesi konusunda onlara her türlü imkânı sağlayacağız” dedi.

Daha önce köy statüsünde olan 30 mahalleye yaptığı ziyaretlerde Yüreğirli hemşehrilerinin yoğun ilgisi ile karşılaşan Ali Demirçalı’nın Yüreğir Belediyesi’ne ait iş kamyonunun şoför kabininde verdiği poz olay oldu. Demirçalı’yı iş kamyonunun şoför mahallinde gören hemşehrileri, “Ali Başkan şimdiden Yüreğir’de direksiyonun başına geçti” yorumunda bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.