YİĞİT: EĞİTİM, ENFLASYONA KURBAN EDİLEMEZ

YİĞİT: EĞİTİM, ENFLASYONA KURBAN EDİLEMEZ
Yayınlama: 11.09.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – DEVA Partisi Adana İl Başkan Vekili Mustafa Oğuz Yiğit, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının açılışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ülkemizde yaşanan sosyal ve ekonomik krizin her kesimi etkilediği gibi velisinden öğrenciye, öğrenciden öğretmene eğitim alanını da olumsuz etkilediğini vurgulayan Yiğit, açıklamalarında şu sözlere yer verdi:

“Türkiye’nin geleceği, çocuklarımızın eğitimi ve öğretmenlerimizin çalışma koşulları üzerindeki olumsuzlukları en derinden yaşadığımız önemli bir döneme giriyoruz. Bugün itibariyle ilköğretim ve lise düzeyinde bütün okullar açıldı. Çocuklarımız yeni eğitim yılına başlarken velilerimiz ise büyük ekonomik baskılarla karşı karşıya.

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da çocuklarımızın okullarına heyecanla başlamalarını isterdik. Ancak Tek Adam ve AK Parti ekonomi politikalarının son derece kötü sonuçlarıyla karşı karşıyayız. Artan enflasyon, velilerimizin çocuklarının eğitim masraflarını karşılamasını zorlaştırıyor. Hayat pahalılığı sebebiyle kırtasiye, yemek ve servis ücretlerindeki olağanüstü artışlar, geliri azalan ailelerimizin ekonomik sıkıntılarını derinleştiriyor ve çocuklarımızın eşit eğitim hakkını tehdit ediyor.

Aynı şekilde, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı eğiten öğretmenlerimiz de geçim sıkıntısı içinde çalışmak zorunda bırakılmakta, onların işlerine motive olamamaları, eğitim kalitesinin düşmesine yol açmaktadır. Bir ülkenin geleceğini şekillendiren kıymetli öğretmenlerimize destek olmamız gerekiyor.

Devletin en temel görevlerinden biri olan eğitim, çocuklarımızın geleceğini şekillendirirken, toplumun refahını artırmalıdır. Ancak ne yazık ki, kötü ekonomi yönetimi ve enflasyon bu amaçlara ulaşmamızı zorlaştırıyor.

Deva Partisi olarak, eğitim alanında yaşanan bu sorunların çözümü için daha iyi ekonomi politikaları, eğitim sistemi reformları ve öğretmenlerimizin daha iyi koşullarda çalışmalarını sağlayacak önlemler alınması gerektiğini savunuyor, güçlü Türkiye’nin oluşmasında tek formülün eşit ve nitelikli bir eğitim olduğuna inanıyoruz. Çocuklarımızın eğitim hakkını korumak ve ülkemizin geleceğini inşa etmek için el birliğiyle çaba göstermeliyiz. Deva Partisi olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.