Yeni yönetmelik yıkım müteahhitlerini yıktı

Yeni yönetmelik yıkım müteahhitlerini yıktı
Yayınlama: 17.08.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Hafriyat ve Yıkım müteahhitleri, yeni yürürlüğe giren yönetmelikle birlikte (mecburi kılınan) şartların iş yapılamaz hale getirdiğini dile getirdiler. Bu konuda bağlı oldukları DAİMFED, konuyu gündeme taşıyarak çözüm noktasında açıklamalarda bulundu. Resmi gazetede yayınlanan yıkım işlerine ait yapılan sınıflandırmalardaki uzun bomlu iş makinası ve sınıflara göre istenilen teminat mektuplarına itiraz etme durumunda kalınmıştır. Bu şartlarda devam edilirse Hafriyat ve Yıkımcılar iş yapamaz ve evlerine ekmek götüremez hale gelecektir. Ayrıca Devlet adına tekelleşme söz konusu olacağından, devlet menfaatleri açısından rekabet engellenecektir.

Adana İnşaat Ustaları Odası Başkan Vekili Abdullah Can; “Yeni yönetmeliğe göre üyelerimizin zor durumda kalacağı, var olan iş makinalarının hurdaya çıkacağı, evine ekmek götüremeyeceği bundan dolayı toplumsal infiale sebep olacaktır. Bu yönetmeliğin düzetilmesini yetkililerden talep ediyoruz.” Dedi.

AKAMDER üyelerinden ve Yıkımcılar, hafriyatçılardan Yılmaz Çilenti; “Elimizdeki makinaları borca aldık bu yeni yönetmeliğe göre taksitlerimizi kim ödeyecek yada böyle giderse makinalarımızı ateşe verip yakmak zorunda kalacağız.” Açıklamasında bulundu.

ATO 17. Grup Hafriyatçılar ve Yıkımcılar Meclis Üyesi Adnan Kemali Ünal; “Üyelerimizin ve arkadaşlarımızın sorunları tarafımıza iletilmiştir. Yaptığımız görüşmelerde bu yeni yönetmeliğin Hafriyatçı ve Yıkımcı birçok şirketin kapanmasına yol açacağı ve hatta bu firmalar arasında çok ciddi huzursuzluklara yol açacağı ve serbest piyasayı bozacağı tarafımızca tespit edilmiştir. Ayrıca istihdam olarak da önemli sıkıntılar olacaktır. ” Dedi.

DAİMFED Başkanı Mustafa Karslıoğlu; “Yıkım müteahhitlerimizin sorunları gerçekten çok büyük. Biz federasyon olarak bize bağlı birliklerin içerisinde 80 ‘e yakın bu işle iştigal eden firmalarımız mevcuttur. Yasayı incelediğimizde bu belgeyi alabilecek Akdeniz Bölgesinde hiçbir firmamız yoktur. Hükümetimizden bu konu ile alakalı isteğimiz, yasanın uygulanabilir hale getirilmesidir. Federasyonumuzca önerilerimiz şunlardır;

a) İstenilen Banka teminatının referans mektubuna çevrilmesi.

b) İstenilen uzun bomlu iş makinasının şehirlerimizin dar sokaklarına girmesi mümkün gözükmemektedir. Bunun normal iş makinasına çevrilmesi.

c) Yıkım Müteahhitliğinin, Çevre Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığı yetkililerine veya Federasyonumuz aracılığıyla eğitim vererek yetki belgesinin verilmesi gerekmektedir.

Sektörün Adana ve Ülkemizde daha fazla sıkıntıya uğramadan İktidarın ve yetkili kurumların konuya bir an evvel ele atarak çözüm noktasında kararlar alacağına inanıyoruz.” İfadelerinde bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.