YAZ AYLARINDA DİŞ BAKIMINI İHMAL ETMEYİN!

YAZ AYLARINDA DİŞ BAKIMINI İHMAL ETMEYİN!
Yayınlama: 25.07.2023
A+
A-

TOROS – Yaz ayları güneşin tadını çıkarmak, serinlemek ve keyifli aktiviteler yapmak için harika bir zaman dilimi. Ancak bu dönemde, diş sağlığınızı ihmal etmemek çok önemli. Sıcak hava, tatil alışkanlıkları ve beslenme alışkanlıklarında yapılan değişiklikler dişleriniz üzerinde etkili olabilir. Dental Plus İstanbul’dan Genel Diş Hekimi Ayhan Can, size yaz aylarında diş sağlığınızı korumak için bazı ipuçları sunuyor.

Diş fırçalamaya tatil yok

Yaz aylarında da günlük diş fırçalama alışkanlığınızı sürdürmelisiniz. Dişlerinizi her öğünden sonra en az 2 dakika boyunca, doğru bir teknikle fırçalamaya özen gösterin. Bunun yanı sıra, diş ipi kullanarak ve dil temizleyici ile ağız hijyeninizi tamamlayın.

Yaza uygun beslenin

Yaz mevsimi, meyve ve sebzelerin çeşitliliği açısından zengindir. Beslenme düzeninizde bu sağlıklı yiyeceklere yer vererek hem genel sağlığınızı hem de diş sağlığınızı destekleyebilirsiniz. Özellikle lifli gıdalar, vitaminler ve mineraller açısından zengin meyve ve sebzelerin tercih edilmesi gerektiğini belirten Dt. Ayhan Can, “Ayrıca şekerli ve asidik içeceklerin tüketimini azaltmak da diş sağlığınız için oldukça önemli.” diyor.

Susuz kalmamaya özen gösterin

Yaz aylarında sıcak hava ve artan aktiviteler nedeniyle vücudumuz daha fazla suya ihtiyaç duyar. Dt. Ayhan Can, yeterli miktarda su içmenin tükürük akışını artırdığını ve ağızda oluşan zararlı bakterilerin giderilmesine yardımcı olduğunu vurguluyor. Ayrıca susuz kalmanın neden olduğu ağız kuruluğu da diş çürümeleriyle ilişkilendiriliyor.

Dudaklarınızı güneşten koruyun

Güneş koruyucu kullandığınızda, dudaklarınızı da unutmamanız önemli. Dudaklarınızı korumak için SPF içeren bir dudak balsamı kullanabilirsiniz. Güneşin zararlı UV ışınları diş etlerinde ve dudaklarda tahrişe neden olabilir, bu yüzden korunmaya dikkat etmelisiniz.

Düzenli diş kontrolleri

Tatiller ve seyahatler nedeniyle yaz aylarında diş hekimi ziyaretleri daha kolay ihmal ediliyor. Ancak yaz aylarında da düzenli diş kontrolü yaptırmak yılın her ayı olduğu kadar mühim. Diş hekiminiz kontrolleriniz sırasında olası sorunları tespit edebilir, diş temizliği yapabilir ve size diş sağlığınızla ilgili önerilerde bulunabilir.

Unutmayın, yaz aylarında diş sağlığınızı korumak için düzenli ve özenli bir bakım gereklidir. Detaylara dikkat ederek  yaz mevsimini de sağlıklı bir gülümsemeyle geçirebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.