Veteriner hekimlere göz sağlığı eğitimi

Veteriner hekimlere göz sağlığı eğitimi
Yayınlama: 24.01.2023
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Veteriner Göz Merkezi ile Türkiye’de hayvanların göz sağlığıyla ilgilenen tek hastanenin kurucusu olan ve burada kedi-köpeklerin göz muayenesi ile operasyonlarını gerçekleştiren Prof. Dr. Murat Şaroğlu, Adana Veteriner Hekimler Odası tarafından düzenlenen seminerde, branşıyla alakalı tecrübelerini ve yenilikleri meslektaşlarıyla paylaştı.

BÖLGE İLLERDEN DE KATILIM SAĞLANDI

Hilton Oteli’nde gerçekleşen, ‘’Hayvanlarda göz sağlığı ve hastalıklarının teşhis ve tedavisi’’ konulu seminere; Adana’nın yanı sıra Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş illerinden de veteriner hekimler katılım sağladı. ‘’Bilgiye açık ve kendini geliştirmek isteyen genç meslektaşlarım ile yenilikleri takip etmek isteyen meslektaşlarımla Adana’da buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum’’ diyen Prof. Dr. Şaroğlu, yaklaşık 6 saat boyunca anlatım yaptı ve tek tek soruları cevapladı.
ŞEKERLİ ŞEYLER KÖPEKLERİ KÖR ETMEZ

İstatistik olmamasına rağmen Türkiye’de çok sayıda kedi ve köpeğin gözünü kaybettiğini belirten Şaroğlu, özellikle sokak kedilerinde çok erken gözün alınma kararı verildiğini ifade etti. Şaroğlu, ayrıca bir şehir efsanesi olan şekerli şeyler yemenin köpekleri kör ettiğine dair söylentilerin de yanlış olduğunu belirterek, ‘’Düzensiz beslenirse diyabet olabilirler. Şeker hastalığı köpeklerde ilk bir senede kesinlikle katarakt yapıyor’’ dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.