“VERDİĞİMİZ HİZMETİN KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ”

“VERDİĞİMİZ HİZMETİN KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ”
Yayınlama: 30.08.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Türk Harb-İş Sendikası, yetkili olduğu İçişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı çalışanlarının ücretlerinin iyileştirilmesine ilişkin sendika binası önünde sendikaya üye yüzlerce işçi ile birlikte basın açıklaması gerçekleştirildi. Türk Harb-İş Adana Şube Başkanı Erdal Akalın basın açıklamasını okudu.

ZORUNLU İHTİYAÇLARA ULAŞMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ

Başkan Erdal Akalın, “Çalışanlar, sosyal yaşantısını bir kenara koyup, günlük yaşantısını idame ettirebilmenin sıkıntısıyla karşı karşıya kalmıştır. Bu zor koşullar içinde geçinebilmenin, en azından gününü kurtarabilmenin hesabını yapan kamu işçisinin, bir de gelir vergisi yüküyle beli bükülmektedir. Yetersiz kalan zamların erimesi yetmezmiş gibi normal ücretinin de her ay bir öncekinden daha düşük hale gelmesiyle arkadaşlarımız hesap kitap yapamaz duruma gelmiştir. Savunma sanayi gibi ülkemizin gözbebeği olan bir işkolunda çalışan emektar üyelerimiz, teknik bilgi birikimi ve tecrübesi ile savunma sanayimizin gelişmesine katkı sağlamasının yanı sıra ülkece yaşadığımız her zorlukta en ön safta yer almaktadır. Bu kardeşlerimiz ülkece geçirdiğimiz her türlü felakette desteğini esirgememiş gerek pandemi sürecinde milyonlarca maske üreterek gerekse 6 Şubat 2023’te yaşadığımız depremde, deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına katılarak ve atölyelerde yüzlerce konteyner ve jeneratör, binlerce çadır, battaniye, ceset torbası, maske ve dezenfektan üreterek mesai mefhumu gözetmeden çalışmışlardır” dedi.

“ÇALIŞANLARI GÖRMEZLİKTEN GELMENİZE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Başkan Akalın konuşmasında şunlardan bahsetti;  “Uluslararası arenada üyelerimizin yaptıklarıyla övünen sayın yetkililere sesleniyorum; göğsünüzü kabartan işlere imza atan bu çalışanları görmezden gelmenize müsaade etmeyeceğiz. Aksi takdirde övünecek bir şeyiniz kalmayacaktır” sözleriyle devam eden Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın, konuşmasını şöyle tamamladı: “15 Temmuzda sahaya ilk inenler olarak sizlere sesleniyoruz, emeğimizi görmezden gelmeyiniz. Denizaltını, gemiyi, tankı, uçağı üretimini ve bakımını yapan ve bunun sayesinde savunma sanayisinin millilik oranını %80’e çıkarmaya katkı sağlayan bu kesimi yok sayamazsınız. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, İdlib’te ki harekâtlarda askerle aynı ortamda çalışan üyelerimizin haklı taleplerine sessiz kalmamalısınız.

“EMEKÇİNİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Erdal Akalın basın açıklamasını sonlandırırken şunları söyledi; “Biz her zaman bu bilinçle hareket ediyoruz. Bu nedenle üyelerimizin geçim sıkıntısı çekmeden yaşayabildikleri güne gelene dek onların sesi olacağımızı belirtmek isteriz. Türk Harb-İş Sendikasının ülke savunmasına hizmet veren işçileri, hak ettiği değeri görmek ve emeğinin karşılığında alacağı ücretle geçinebilmek istiyor. Ailesini daha iyi koşullarda yaşatabilmek, çocuklarına sağlam bir gelecek sağlayarak geleceğe güvenle bakabilmelerini temin edebilmek istiyor. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Milli Savunma ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlarımıza sesleniyoruz. Arkadaşlarımızın ücret ve diğer özlük haklarının bir an önce gözden geçirilmesini, çalışandan kesilen verginin %15’te sabitlenerek üstünün kamu işvereni tarafından karşılanmasını, enflasyona yenik düşen ücretlerin yaşanabilir seviyeye yükseltilmesi için yeni bir düzenleme yapılmasını talep ediyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.