Vali Köşger, “Sağlık Turizmi ülkemize ekonomik katma değer sağlar”

Vali Köşger, “Sağlık Turizmi ülkemize ekonomik katma değer sağlar”
Yayınlama: 14.12.2023
Düzenleme: 14.12.2023 10:48
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) –Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) MYK Üyesi ve Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler ve Yönetim Kurulu Üyeleri Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’i ziyaret etti. Sağlık Turizmi konusunda istişarede bulundu.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “Çukurova Havalimanının faaliyete geçmesi bölgemize olan destinasyonları (turistin sürekli olarak yaşadığı yer dışında ziyaret ettiği yer) arttırır. Sağlık Turizmi sayesinde de ülkemizin ekonomik katmadeğeri artar” dedi.

DT. GÜLER, “SADECE ADANA’NIN DEĞİL ÜLKENİN KALKINMASINDAN YANAYIZ”

Adana Diş Hekimleri Odası Genel Sekreteri Dr. Dt. Hasan Boğa, Sayman Dt. Mustafa Kalat, YK Üyesi Dt. Nevin Kilecioğlu Beysun ve Denetleme Kurul Üyesi Dt. Ayşe Türk ile birlikte Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’i makamında ziyaret eden Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) MYK Üyesi ve Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’e Adana Diş Hekimleri Odası hakkında bilgi verdi. Sağlık Turizmi hakkındaki gelişmeleri anlattı.

954 üyesi ile Adana il ve ilçelerinde ağız diş sağlığı hizmeti verdikleri söyleyen Başkan Dt. Fatih Güler, “Meslektaşlarımız özel muayenehanelerde, üniversitelerde, Adalet Bakanlığı’nda, hastanelerde, ADSM’lerde, Toplum Sağlığı Merkezlerinde ve Diş Tedavi ve Protez Merkezlerinde görev yapmaktadır. Ülkemizde giderek artan Diş Hekimliği Fakülteleri ve kontenjan sayısı maalesef işsiz dişhekimi sayısını arttırmaktadır. Bu artışların önlenebilmesi için yoğun çaba sarf ettik, ediyoruz. Ümidimiz ülkemizde Sağlık Turizmi’nin canlanmasıdır. Çünkü hepimiz işyerlerimizde istihdam sağlıyoruz. Sağlık Turizmi’nin canlanması ile istihdam daha da artar. Turizmle ilgili iş kolları da genişler. Bir STK olarak sadece Adanamızın değil, bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasından yana tavır almaktayz.” diye konuştu.

VALİ KÖŞGER, “SAĞLIĞIN TÜM BRANŞLARINDA ÇEKİM ALANI YÜKSELTİLMELİ”

Sağlık Turizmine olumlu bakış açısına sahip olduğunu belirten Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “Sağlık Turizminin sadece bölgeye değil tüm ülke ekonomisinin katma değerini arttıracağını biliyorum. İlimizde bu anlamda altyapı olduğunu görüyorum. Avrupa’nın bir çok ülkesinde bulundum. Ağız Diş Sağlığına ayrılan bütçelerin oranını karşılaştırdığımızda bizim ülkemiz bu anlamda çok cazip. Sadece ağız diş tedavilerinde değil, sağlık alanındaki tüm branşlardaki potansiyellerimizi arttırarak çekim alanımızı yükseltmeliyiz. Yurtdışından ülkemize tedavi olmaya gelen her hasta döviz demektir. Ekonomimize katma değer demektir. Bu anlamda elimizden gelen tüm gayretleri sarf etmeliyiz. Çukurova Havalimanımız yakında hizmete girecek. Farklı ülkeler ve artacak uçuş sayıları ile destinasyonlar daha da artacaktır.” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.