ABD’li öğretim üyeleri Ç.Ü’de

ABD’li öğretim üyeleri Ç.Ü’de
Yayınlama: 21.10.2022
A+
A-

(HABER MERKEZİ) –TOROS – Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Thomas Jefferson Universitesi Hastanesi (Philadelphia, PA) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yan Yu ve Prof. Dr. Lydia Liao Çukurova Üniversitesi ile birlikte süren NATO projesiyle ilgili olarak Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Termolüminesans ve Optiksel Uyarımlı Lüminesans Laboratuvarı’nı ziyaret etti.

Prof. Yu ve Prof. Liao G5647 numaralı “Determination of exposed dose and radioactive source identity in radiological emergency” isimli NATO SPS MYP projesinin katılımcıları olarak başta Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Karadağ olmak üzere Çukurova Üniversitesindeki diğer proje katılımcılarıyla bir araya geldi.

Ziyarette, üzerinde çalışılan proje ile ilgili görüş alışverişinde bulunulup projeyle ilgili araştırma sonuçları konusunda seminer verilerek ziyaretçilerle paylaşıldı. Projenin bitiş tarihi olan 28 Nisan 2023 tarihine kadar izlenecek yol haritası hakkında mutabakata varıldı.

Projenin konusunun beklenmedik bir terörist saldırıda alınacak önlemler açısından çok önemli olduğunun son Ukrayna-Rusya savaşı ile nükleer reaktörlerin ateş altında kalma sürecinde çok iyi anlaşıldığı konusu üzerinde duruldu.

Bu çalışmaları sürdürmek amacıyla muhtemel yeni bir NATO projesinin konusu üzerinde öneriler tartışıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.