Uysal:Demokrat Parti Türkiye’de makul  siyasetin zemin bulduğu partidir

Uysal:Demokrat Parti Türkiye’de makul  siyasetin zemin bulduğu partidir
Yayınlama: 10.12.2023
A+
A-

Demokrat Parti Adana İl Başkanlığı kongresi için Adana’ya gelen Genel Başkan Gültekin Uysal partililere hitaben bir konuşma yaptı.

Toros (Özel Haber)- Serdar Akın DP Adana İl Başkanlığı Olağan Kongresi Seyhan Belediyesi Yaşar Kültür Merkezi’nde yapıldı.Kongreye Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal,CHP Adana İl Başkanı Dr.AnılTanburoğlu, CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer,Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Güngör Geçer, Adalet Partisi eski Milletvekili Cevher Cevheri, İYİ Parti Yüreğir Belediye Başkan Adayı Bülent Alper, çeşitli siyasi partilerin temsilcileri ile üyeler katıldı. Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kongreye geçildi.

Tek liste ile gidilen kongrede yeniden aday gösterilen mevcut İl Başkan Adayı Ömer Tan iktidar yolunda adım atmak istediklerini belirterek, “Öncelikle Demokrat Parti’nin değerli üyeleri katılımınızdan dolayı teşekkür ederim.İl kongremizde tekrar aday olarak karşınıza çıktım ve önümüzdeki yerel seçimlerde Adana’da partimizin oy oranını yükselterek iktidar yolunda adım atmak istiyoruz.DemokratParti ilkelerinden vazgeçmeyen,bu partidaha önce Başbakan,ardından Cumhurbaşkanı seçilmiş ve bakanlarımız da dahil olmak üzere geçmişi,vizyonu olan bir siyasi partidir.Bu yüzden inişli ve çıkışlıda olsa, iktidar olma yolunda sizlerin çalışmasına güvenerek yola çıktım”dedi.

“İRADEMİZİN ÜZERİNE HİÇBİR GÖLGEYİ DÜŞÜRMEDİK”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın kongredeki konuşmasından öne çıkan başlıklar ise özetle şöyle: “Demokrat Parti Türkiye’de makul siyasetin zemin bulduğu partidir, aynı Adana gibi.Bu parti geçmişte Adana’da 10 milletvekili çıkarmış bir partidir.Bunu gözden kaçıramazsınız.Bugün bir hikaye anlatılıyor, dününü yok saydıkları Cumhuriyet’in her türlü imkanından, her türlü imtiyazından yararlananlar bir hikaye anlatılıyor. Sanki bu ülkede Müslümanlık da onlarla beraber geldi, sanki bu ülkede elektrik de onlarla beraber geldi, onlardan öncesi yok, öyle mi? Öyle değil tabii ki. Bütün zorlamalara rağmen, uluslararası konjoktürün bütün kısıtlarına rağmen adeta selin önünden kütük kaparcasına bu ülkenin kurucu altyapısını kurmak için Menderes’i de, Demirel’i de, Özal’ı da bunun mücadelesini vermiştir. Kimilerini dinleyince acaba diyoruz biz hangi aralık bu iktidarı, bu devleti yönettik? Bu isimleri sadece ihtiyaç duydukları kadar bahsetme ihtiyacı hissetsinler, istediklerini yapsınlar hiç önemi yok. Bu büyük hizmetlerin imzasının sahibi olan büyük liderlerimiz de büyük devlet adamları da milletimizin hafızasındadır. Hiç endişemiz yok, bu büyük ülkeyi yarınlara eninde sonunda taşıyacağız.Günübirlik siyaset yapmıyoruz. Zor zamanları hep beraber yaşayarak geldik ama, irademizin üzerine hiçbir gölgeyi düşürmedik. Kolayını seçebilirdik, çünkü önümüzde kolayı seçenler vardı. Seçtiğimiz birtakım genel başkanlardan, bakanlarımıza, milletvekillerine bu ganimetten pay alayım diyerek iktidarın safına geçenler var ama, biz Uhud okçuları gibi durduğumuz yerde duruyoruz ve durmaya devam edeceğiz.”

Demokrat Parti Adana İl Başkanlığı kongresinde tek liste ile yapılan seçimde mevcut il başkan adayı Ömer Tan seçilirken yönetim kurulu asil liste şöyle oluştu;Mustafa Tümer, Zeynel Genç, Ahmet Çam, Emel Yıldız Şenöz,  Berrin Eygi, Selim Uçar,HasanGümüştaş,İbrahim Savaş, Ayhan Çağrıtekin,CevdetOrkun,Metin Aras, Yusuf Fersak,Kemal Çelebi, Necmettin Balcı, İsmail Aydıoğlu, Reşat Çoşkun, Ali  Şahin,AhmetAkıncı,ÖmerArslankeser, Hatice Develi oldu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.