Turunçgilde Akdeniz Meyve Sineğine karşı sıfır toleranslı mücadele  

Turunçgilde Akdeniz Meyve Sineğine karşı sıfır toleranslı mücadele  
Yayınlama: 13.08.2023
A+
A-

(İHA) – Türkiye’nin en önemli ihracat ürünleri arasında yer alan turunçgillerde sıfır tolerans gösterilen Akdeniz Meyve Sineği’ne karşı toplu mücadele yapılarak, ürünler yeni sezon için yetiştiriliyor.

Ülkemiz ve Akdeniz Bölgesi ekonomisi açısından önemli bir yere sahip olan, gerek iç piyasada gerekse dış piyasada yoğun bir talep gören turunçgillerde hedef sıfır hata ile üretim yapmak. Tarımsal ihracatta önemli bir yere sahip olan narenciyede en önemli zararlı gurubu içinde yer alan ve ihracatta sıfır tolerans gösterilen Akdeniz Meyve Sineği’nde daha kaliteli ürün ortaya çıkması için üreticilerin bahçelerdeki mesaisi durmaksızın devam ediyor.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve ilçe müdürlüklerinin teknik elemanları tarafından sahada yapılan gözlemlere göre popülasyonu ilaçlama sınırında olan Akdeniz Meyve Sineğine karşı toplu mücadele yapılıyor. 10 Ağustos’ta başlayan ve 16 Ağustos’a kadar tüm narenciye ve sert çekirdekli meyve bahçelerinde uygulanacak olan toplu mücadele programında, zehirli yem kısmi-dal yöntemi ile ağaçların bir tarafına kimyasal ilaçlama yapılıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.