Mersin’de kırsal mahallelerin yol sorunu çözülüyor

Mersin’de kırsal mahallelerin yol sorunu çözülüyor
Yayınlama: 27.08.2023
A+
A-

(İHA) – Mersin’in kırsal kesimlerinde yaşayan üreticilerin yol sorunu, bir bir çözüme kavuşuyor. Erdemli ilçesine bağlı kırsal mahallelerdeki bozuk yollarda başlattığı çalışmaları tamamlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi sayesinde, üreticiler artık ürünlerini güvenle taşıyor.
Yapılan çalışma çerçevesinde, Erdemli ilçesine bağlı Esenpınar Mahallesi’nde D-400 karayoluna uzanan 10 kilometrelik yolun 3.5 kilometresinin tamamlandığını söyleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, “Yolumuzun bir kısmı tamamlandı ve vatandaşlarımızın kullanımına açıldı. Kalan kısımları da 2024 yılı programı çerçevesinde etaplar halinde Esenpınar’a kadar tamamlayacağız” dedi.
Esenpınar ile Limonlu arasında, üreticilerin vakit kaybetmeden ürünlerini hale götürebileceği bir yol ihtiyacının tespit edilmesi ile çalışmaların başladığını kaydeden Uzunbağ, “Bu yol sadece Esenpınar için değil, Erdemli’ye sınır köyleri olan ve Silifke’deki üreticilerimizin de Erdemli üzerinden Silifke’yi dolanmadan, Erdemli ve Mersin Haline ürünlerini götürebilmeleri için uygun hale geldi. Toplamda 670 kilometrelik bir yol ağımız var ve bu yolun 372 kilometresi kırsal alandaki yollar. Bu 372 kilometrelik yolun 300 kilometresini, dört yılda tamamen yeniledik. Kalan kısmı da kısa sürede tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, ‘Çiftçiler ürünlerini en uygun koşullarda, en az zamanda ve en konforlu yollarda tüketiciye ulaştırsın. Yolda götürürken de bir zarar görmesin’ talimatı doğrultusunda, kırsal alanlarda yapılmadık yol bırakmayacaklarını belirten Uzunbağ, “Üreticiler lüks araçlara sahip değil. Bu insanlar, kendi imkânlarıyla elde ettikleri araçlarla bunları taşıyorlar. Bundan sonra araçların yedek parçasından ve yakıttan tasarruf edecekler. Üreticinin kasalar içerisindeki ürünleri deforme olmayacak, götürdükleri yere aynı kalitede teslim edebilecekler” diye konuştu.

“Yol sıkıntımızın olduğu dönemde sebzelerimiz ucuza gidiyordu”
Vatandaşların Erdemli Yeniyurt Mahallesi’nde yapılan yol çalışmasından çok memnun olduğunu ve daha önce dar olan yolların, yenileme çalışması sonrası çok güzel olduğunu belirten Erdemli Yeniyurt Mahalle Muhtarı Ertuğrul Tat, “Üreticilerimiz, tüccarlarımız, komisyoncularımız yol için çok memnun oldu. Vatandaşımız adına, Vahap Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum, hizmetlerinden çok memnunuz” dedi.

“Vahap Başkanımla birlikte yol sorunumuz çözüldü”
Sarıyer Mahalle Muhtarı Bekir Demiraslan da, Erdemli halkının yıllardır çektiği yol sorununun Başkan Vahap Seçer sayesinde çözüme kavuştuğunu belirterek, “Bu bölge heyelan bölgesi. Yollarımız çok dar ve bakımsızdı. Memleketimizden milletvekilleri, bakanlar geldi geçti. Hiç kimse buralara önem vermedi. Yollarımıza kimse sahip çıkmadı. Ama Vahap Başkanımla birlikte yol sorunu çözüldü. Vahap Seçer bu memleketteki teyzelerimizin, ablalarımızın, abilerimizin hayır duasını aldı. Bu vatandaşlar yıllardan beri bu grup yolların özlemini çekiyordu” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.