Türkiye-Hollanda Belediyeler Birliği’nden Osmaniye’de ortak çalıştay

Türkiye-Hollanda Belediyeler Birliği’nden Osmaniye’de ortak çalıştay
Yayınlama: 06.10.2023
A+
A-

(İHA) – Osmaniye Belediyesi, Hollanda Belediyeler Birliği Uluslararası İşbirliği Ajansı (VNG International) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğiyle şehirde hayata geçirilecek projelerin istişare edilmesi için çalıştay düzenlendi. Osmaniye Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta yaşanan ve “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen yıkıcı depremlerin ardından, şehrin tüm alanlarda yeniden inşası için ulusal ve uluslararası kurumlarla iş birliğini sürdürüyor.
Hollanda Belediyeler Birliği Uluslararası İşbirliği Ajansı ve Türkiye Belediyeler Birliği ortaklığında yürütülen ‘Türkiye’deki Depremler Sonrasında Yerel Yönetimlere Yönelik Yardım, İyileştirme ve Yeniden Yapılanma Projesi’ çerçevesinde şehirde gerçekleştirilecek projelere ilişkin çalıştaylar düzenleniyor.
Bu çerçevede Osmaniye Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü Proje Birimi tarafından organize edilen çalıştayda Türkiye Belediyeler Birliği, Hollanda Belediyeler Birliği, Belediye teknik birimleri, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası ve Travma Afet Ruh Sağlığı Derneği yetkilileri hazır bulundu. 28-29 Eylül tarihlerinde, afet sonrası senaryo planlama amacıyla pilot belediyeler için Katılımcı Yerel İyileştirme Planları geliştirilmesi üzerine ‘Afet Sonrası Senaryo Planlama’ çalıştayına, ulusal ve uluslararası başarılara imza atmış Hollanda’dan gelen 8 kişilik teknik bir heyet katıldı. Yapılan istişare toplantılarının ardından kent genelinde incelemelerde bulunuldu.
Depremlerin ardından Türkiye’deki çalışmalarını afet bölgesine acil yardım ve destek sunumuna odaklayan VNG International; TBB, Osmaniye Belediyesi, Adana Seyhan Belediyesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içinde çalışma başlatmış, bu çerçevede, depremler sonrasında Yerel Yönetimlere Yönelik Yardım, İyileştirme ve Yeniden Yapılanmaya Destek Projesi uygulamaya konulmuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.