Tümer: Atatürk, Adana’nın kurtuluş destanındaki yerini çok güzel özetlemiştir

Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, 5 Ocak Adana’nın kurtuluş gününü kutladı

Tümer: Atatürk, Adana’nın kurtuluş destanındaki yerini çok güzel özetlemiştir
Yayınlama: 04.01.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluşuna giden yolun başladığı Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıldönümünü kutladı.

5 Ocak 1922’nin 102. Yıldönümünde tüm hemşehrilerine sevgi ve saygılarını sunan CHP’li Tümer, kurtuluş mücadelesinin özellikle Seyhan ilçesinde yoğunluk kazandığına dikkat çekti. Atatürk’ün Adana seyahatlerinde kaldığı evin Seyhan ilçesi sınırlarında bulunduğunu, yine Seyhan ilçesindeki Ulus Parkı’nda dinlendiğini, Seyhan ilçesi Akkapı Mahallesi’ndeki Şeyh Cemil Nardalı Konağı’nın Kuvayi Milliye kahramanlarının karargahı olduğunu söyleyen ve konağın bugün hâlâ dimdik ayakta durduğunu vurgulayan CHP’li Tümer, “Mustafa Kemal Atatürk, “Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur” sözleriyle Adana’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve kurtuluş destanındaki yerini çok güzel özetlemiştir. Bizler de Adanalı olarak kurtuluşumuzu sağlayan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, Adanalı ve Seyhanlı kahramanlarımıza sevgi, saygı ve minnet duygularımızı sunuyoruz” dedi.

“EMİN ADIMLARLA YÜRÜMELİYİZ”

Milletin birliği ve beraberliğine, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş, muasır medeniyetler seviyesine ulaşılması için hep birlikte omuz omuza çalışmalı, kararlılıkla ve emin adımlarla ileriye, daima ileriye yürümeliyiz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.