ÇİNKILIÇ, “ÇUKUROVA’YA KADIN ADAY GEREK”

ÇİNKILIÇ, “ÇUKUROVA’YA KADIN ADAY GEREK”
Yayınlama: 16.12.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – CHP’den Çukurova Belediyesi Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulunan Av.Rukiye Çinkılıç, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Çinkılıç; Dijital çağın gereklerinin farkında olarak; Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu ve önderi olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki değişim heyecanını yerel yönetime ve Adana’ya yansıtarak, Çukurova Belediyesi’ni yönetmeye talip olduğunu söyledi.

ÇİNKILIÇ ÇGC’DE PROJELERİ HAKKINDA KONUŞTU

çıklamalarda bulunan, seçilmesi halinde Çukurova İlçesi’nde hayata geçireceği projeler hakkında bilgi veren Çinkılıç; “Çukurova İlçesi nüfusunun merkezde yoğunlaşması ve kadın nüfusunun fazlalığı, kadın başkan adayının seçilmesini güçlendirmektedir” dedi.

Çukurova’nın toplumsal cinsiyet eşitliğini merkeze alan, halkın yönetimde söz sahibi olduğu, yönetimin şeffaf ve hesap verebilir olduğu, dezavantajlı grupların incinmeden yaşadığı, sosyal demokrat bir anlayışla yönetilen ilçe olacağı vaadinde bulunan Çinkılıç; “Yönetim anlayışımız kadın, genç, çocuk, hayvan ve dostu olacak. Kültür Sanat ve Edebiyat ile spor dostu olacağız” diye konuştu.

Hedeflerinin; mahalleler arası gelişmişlik farkını azaltmak, kırsal mahalleleri özgün projelerle çağdaş yaşam merkezlerine dönüştürüleceğini, kırsaldan kente göçü tersine çevireceklerini söyleyen Çinkılıç, Çevre dostu projeleri hayata geçireceklerini, İlçede sosyal destek alanlarını artıracaklarını, Yaşam Destek Merkezleri kuracaklarını belirterek, “Sosyal yaşamı zenginleştirmek ve kolaylaştırmak amacı ile toplumun faydalanacağı, kreş, kurs, yurt, yaşlı ve engelli gündüz bakımevi, toplum merkezi, kadın konukevi, danışma merkezleri hayata geçirilerek Yaşam Destek Merkezlerini kuracağız.

Bir deprem bölgesi olduğumuzu hatırımızda tutarak, iklim krizinin günden güne etkisini gösterdiği bilinci ile, “Acil durum ve kriz yönetim planları” geliştirilecek, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak gerektiği bilinciyle arama kurtarma ekibi kurulacak, toplanma ve yaşam alanları oluşturulacak “Kriz Merkezi” kurulacaktır.

İlçede yaşayan hemşerilerimizin görüşlerine önem veren, katılımcı bir yönetim anlayışı ile şeffaf, halkı yönetim sürecine katan mekanizmaları oluşturacağız. Bu amaçla kurulan kent konseyi aktifleştirilecek, mahalle evleri açılacak, buralarda alınan karar ve öneriler meclis gündemine taşınacaktır.

Ülkemizde düzenli kitap okuma oranı bu araştırmaya göre  % 0.1 olup düşündürücü ve üzücüdür. Bu tabloyu değiştirmek için ilçemizde yaşayan her yaş grubundaki vatandaşa yönelik olarak okuma evleri ve kütüphaneler açacağız. Eğitim ve Kültürel aktiviteler için mekanlar tasarlamak önceliklerimiz arasında yer alıyor” şeklinde konuştu.

“Coşkulu, tutkulu mavi bir gelecek çok yakınımızda” diyen Çinkılıç; Çukurova İlçesine kadın eli değmesi gerektiğine dikkat çekti.

“KAZANAN DEMOKRASİMİZ VE HALKIMIZ OLACAK”

ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ve ÇGC Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Akköse’nin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Cafer Esendemir, seçimlerin bayrak yarışı olduğunu, demokratik bir ortamda geçmesi ve halkın iradesinin sandığa yansıması gerektiğini belirterek, “Ziyaretimize gelen her aday adayı veya adaya yaklaşımımız her zaman pozitif olmuştur. Seçimlerin; halkın beklediği hizmetlerin gerçekleşmesi için bir fırsat olduğu gerçeğinden hareketle; yapılacak her olumlu çalışmaya destek olacağımızı ifade ediyoruz. Yangın yerine dönen coğrafyamızda; demokratik olgunluk içerisinde bir seçim geÇirmek en büyük temennimizdir. Mahalli İdareler Yerel Seçimleri; halka hizmet için bir fırsattır. Ekonomik sıkıntıların da göz önüne alınarak, daha gerçekçi projelerle halkın karşısına çıkacak olan adaylara şimdiden başarılar diliyoruz. Kazananın demokratik kültürümüz ile Türk Halkı olacağı düşüncesiyle yerel seçimlerin ülkemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz ”dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.