Tümer: Aladağ, bir yürek yangını olmaya devam ediyor

7 yıl önce Aladağ yurt yangını esnasında olay yerinde olan CHP’li Zülfikar İnönü Tümer, 7 yıl sonra aynı yerde çocukların anısı önünde saygıyla eğildi

Tümer: Aladağ, bir yürek yangını olmaya devam ediyor
Yayınlama: 30.11.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı, İnşaat Mühendisi, CHP 26. Dönem Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Aladağ’daki yurt yangınında 7 yıl önce 10’u kız öğrenci 12 kişinin göz göre göre hayatını kaybettiğini anımsattı. 29 Kasım 2016’daki yangın devam ederken olay yerine milletvekili sıfatıyla ulaşan ve kurtarma ekiplerine yardımcı olmaya çalışan Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye’yi yasa boğan yangının 7. yıldönümünde çocukların hayatını kaybettiği yerde saygı duruşunda bulundu.

YEŞİL AĞAÇ DALI BIRAKTI

Aladağ İlçe Başkanı Erol Tükenmez ve önceki dönem İlçe Başkanı Zeki Erkan’la birlikte yangından sonra tamamen yıkılan yurt yerine giden CHP’li Tümer, çocukların anısı önünde saygıyla eğildi, olay yerine yeşil ağaç dalı bıraktı. Türkiye’deki eğitim sisteminin çarpıklığına işaret eden, özellikle kırsal kesimdeki kız çocuklarının sistemin dışına itildiğini kaydeden Tümer, “Aladağ’da 7 yıl önce kız çocuklarımız yangında göz göre göre yaşamını yitirdi. 7 yıl önce yangın esnasında yurt önündeydik. Gelinen süreçte hiçbir şeyin değişmediğini görmek üzüntü verici. Devlet, tüm çocuklarımızın güvenli ortamlarda eğitim-öğretim hayatını garanti altına almak zorundadır. Çocuklarımızın eğitim hayatı Anayasal güvenceyle garanti altına alınmış ancak iktidar mensupları bu hakkı görmezden gelmektedir. Çocuklarımız hiçbir grubun, cemaatin, zümrenin insafına terk edilmemelidir” diye konuştu.

“ANIT YAPILMALIDIR”

Olayın ardından sorumluların gereken cezayı almadığına işaret eden Tümer, “Milletvekili olduğum süreçte yanan yurt yerine çocukları simgeleyen bir anıt yapılması gerektiğini vurgulamıştım. Bugün olay yerinde gördük ki çocukların anısına saygı gösterilmiyor. Yurt yeri atıl vaziyette duruyor. Yetkililere bir kez daha seslenmek istiyorum. Aladağ’da yanan yurt yerine çocuklarımız için, aileleri için, olayın unutulmaması ve bir kez daha yaşanmaması için anıt yapın. En azından bu duyarlılığı gösterin” ifadelerini kullandı. Hayatını kaybeden kız çocuklarına Allah’tan rahmet, yakınlarına, ailelerine ve tüm Türkiye’ye bir kez daha baş sağlığı ve sabır dileyen Tümer, “Aladağ bir yürek yangını olmaya devam ediyor” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.