Tülin Kaynak’tan Yarı Değerli Taşlarla Harmanlanan Bir Sanat Eseri

Ressam Tülin Kaynak, yarı değerli taşları kullanarak yarattığı yeni eserini tamamladı.

Tülin Kaynak’tan Yarı Değerli Taşlarla Harmanlanan Bir Sanat Eseri
Yayınlama: 23.06.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – Ressam Tülin Kaynak, yarı değerli taşları kullanarak yarattığı yeni eserini tamamladı.

Soyut resimlerin dinamizmini yağlı boya tablolarına yansıtan Kaynak, bu kez yarı değerli taşları kullanarak eserine yeni bir boyut kazandırdı. Renkleri ve çizgileri ile ortama canlılık katan eser, Sabancı Grubu’na bağlı Yasa Holding binasının duvarında sergileniyor.

Bu yağlıboya eser, 1.20 metre genişliğinde ve 2.20 metre yüksekliğinde, yarı değerli taşlar ve çelik talaşının tuvalde sentezlenmesi ile ortaya çıktı.  Çelik talaşıyla sentezlenen yarı değerli taşlar, su kontrasıyla birleşen eser, üç boyutlu bir hayal dünyasının kapılarını açıyor. Sanatçı, mavi opal, agat, ametist, malahit, obsidyen, kobalt kalsit gibi renkli taşlar kullanarak esere çok boyutluluk katarak, zenginlik kazandırmış. Tülin Kaynak bu çalışmasını adeta bir mücevher tasarımı inceliğinde, tamamen doğal taşların ve renklerin ilhamı ile tamamladığını ifade ediyor.

Sanatçı, kurum yönetiminin çalışanlarına sanatla iç içe bir ortam sunmasının vizyoner bir yaklaşım olduğuna dikkat çekiyor. Sanat çalışmalarında, canlı ve neşeli renklerin insanları mutlu etmesinden ilham aldığını vurguluyor.

Tülin Kaynak daha önce aynı kurum için 1.20 metre genişliğinde ve 4.40 metre yüksekliğinde, 260 kilogram ağırlığında bir mozaik eser yapmıştı. Bu eserinde, 15 bin parça renkli Amerikan vitray camı, 750 parça Karadeniz ve Antalya, Demre bölgesinden doğal taşlar, antrasit kum ve toz boyalar kullanmıştı. Eser, sahil temasını yansıtan turuncudan maviye kadar çeşitli renkleri içermekteydi. Yeni yağlı boya eser ise sanatçının bu kurum için yaptığı üçüncü eser olma özelliğini taşıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.