“Bakü’nün kış masalı” gönülleri ısıtacak

“Bakü’nün kış masalı” gönülleri ısıtacak
Yayınlama: 15.12.2023
A+
A-

(İHA) – 1 Aralık itibariyle Bakü’nün merkezindeki Çeşme Meydanı’nda açılan ve birbirinden renkli hediyelik eşyaların satıldığı yılbaşı fuarı, ziyaretçilerine birbirinden eğlenceli aktiviteler de sunuyor.

Girişin ücretsiz olduğu fuarda toplanacak yardımlar Azerbaycan’ın farklı bölgelerinde çeşitli hastalıklarla mücadele eden çocukların tedavisinde kullanılacak.
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün merkezindeki Çeşme Meydanı’nda 1 Aralık’ta açılan ve halk arasında “Bakü’nün kış masalı” olarak da bilinen yılbaşı fuarı ziyaretçilerine çok renkli anlar yaşatıyor.

Kışın ortasında adeta ziyaretçilerin içini ısıtan, rengarenk bayram süslemeleriyle süslenen fuar, kıyafet, kitap, hediyelik eşya ve diğer ürünlerin satıldığı çadırlarla bir kış harikalar diyarına dönüşüyor.

Birbirinden güzel hediyelik eşyaların satıldığı fuar, ayrıca çok güzel bir yardım faaliyetine de öncülük ediyor. Fuarın, halk arasında “Bakü’nün kış masalı” olarak bilinmesinin nedeni arasında da bu yardım amacı yer alıyor.

“Soğuk Eller, Sıcak Kalp” temalı fuarda toplanacak yardımlar Azerbaycan’ın farklı bölgelerinde çeşitli hastalıklarla mücadele eden çocukların tedavisinde kullanılacak. Bu açıdan farklı bir anlama da sahip olan fuar, Azerbaycan’ın dört bir yanından onlarca aileye umut veriyor.

Ziyaretçileri eğlenceli anlar bekliyor

Açılışında hokkabazlar, kukla gösterilerin yer aldığı, sevilen masal ve çizgi film karakterlerinin sahne aldığı, animatörler ve müzisyenlerin eğlenceli anlar yaşattığı fuarda, ilerleyen günlerde de çok farklı etkinlikler olacak. Fuarda 64 büyük ve 20 küçük ev, 3 adet iki katlı restoran, çeşitli tasarım ve tematik alanlar yer alıyor.
Ziyaretçiler fuarda birbirinden özel hediyelik eşyalar satın alabiliyor, Doğu ve Batı’nın eşsiz yemeklerini uygun fiyatlarla tadabiliyor, temalı alanları gezebiliyor ve sıcak içeceklerle ısınabiliyor. Fuarı ziyaret edenler hediyelik alışverişini bitirdikten sonra ise kafelerde sıcak çay ve geleneksel tatlılar eşliğinde ışıkların altında dinlenebiliyor.

15 Ocak 2024’e kadar açık

Her yaştan misafir, sevdikleriyle birlikte çeşitli oyunlar oynamanın keyfini çıkarabilir, eşsiz fotoğraflar çekebilir ve gerçek yılbaşı atmosferine kapılabilir.
Fuarda ayrıca, ilk defa korku odası ve 4D sinema da yer alıyor.
Girişin ücretsiz olduğu fuar, 15 Ocak 2024’e kadar her gün 11:00-23:00 saatleri arasında açık olacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.