TSYD’den eğitim semineri

TSYD’den eğitim semineri
Yayınlama: 02.09.2022
A+
A-

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi ve Gündoğdu Vakfı işbirliğiyle düzenlenen ‘Futbolda değişen oyun kuralları’ konulu eğitim semineri, TSYD Nihat Geven Tesisleri Lokali’nde gerçekleşti. TSYD Üyeleri ve Spor medya çalışanlarının yanı sıra Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü  Muzaffer Çintımar,Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Üney, Gündoğdu Vakfı Başkanı Dr. Gökhan Gündoğdu, Seyhan Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürü Mustafa Lavkor, Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı İrfan Irmak, ASKF Başkanı Ahmet Bozan, Çukurova Belediyesi Spordan sorumlu yönetici Ergin Ulun, Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Akif Oflas, Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Mehmet Sümer, Hentbol Duayenlerinden Kazım Tekin,Adana 1954 FK Genel Kaptanı Burak Erdem katıldı Adana Demirspor altyapı sorumlusu Özgür Zengin ve Yardımcıları , Adanaspor altyapı sorumlusu Eyüp Arın ve yardımcıları, Futbol İl Temsilcisi Bülent Oymacı, İl Hakem Kurului Başkanı Burak Cem Tahiroğlu, İL Hakemler Derneği Başkanı Tülay Tapçı katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan TSYD Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer, böylesine anlamlı bir eğitim seminerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken, Seminerin yapılmasında destek olan Gündoğdu Vakfı Başkanı Dr. Gökhan Gündoğdu’na teşekkür etti.  TSYD Adana şubesi olarak eğitime büyük önem verdiklerini kaydeden Hoşfikirer, “Bu semineri sezon öncesi gerçekleştirecektik. Ancak Futbol Federasyonu’nda yaşanan seçim süreci nedeniyle yapamadık.  Tüm katılımcılara sonsuz teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Semineri İl Hakem Kurulu Başkanı Burak Cem Tahiroğlu ile birlikte gerçekleştiren Gözlemci ve Futbol Federasyonu Hakem Eğitmeni M. Kürşat Uçar, değişen oyun kuralları konusunda katılımcılara bilgi aktardı. Mevcut kuralların geçen yıl da uygulandığını ve bu yıl sadece o kuralların oyun kuralları kitabına yazıldığını belirten Kürşat Uçar, “Futbolda önce sporcu sağlığı gelir. Kurallar buna göre uygulanır. Yeni futbol sezonunun Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum. Hakemler kuralları uygular. Bu kurallar da futbolun gelişmesi, daha ileriye taşınması için çok önemli.” diye konuştu.

Seminerin ardından TSYD Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer, Semineri yöneten Kürşat Uçar ile seminerin gerçekleşmesi için katkı koyan Gündoğdu Vakfı Başkanı Gökhan Gündoğdu’ya plaket vererek, teşekkür etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.