KANTARON YAĞI VE FAYDALARI

TOROS( Özel Haber) Meryem Ünal/ Serdar Akın - Kantaron yağı, özellikle yara izlerinin iyileştirilmesinde etkili olan karışımın (Kantaron yağı) önemli faydaları vardır. Yapım aşaması çok'ta zahmetli...

KANTARON YAĞI VE FAYDALARI
Yayınlama: 27.08.2023
A+
A-

TOROS( Özel Haber) Meryem Ünal/ Serdar Akın – Kantaron yağı, özellikle yara izlerinin iyileştirilmesinde etkili olan karışımın (Kantaron yağı) önemli faydaları vardır.
Yapım aşaması çok’ta zahmetli olmayan kantaron yağının yapılışı şu şekildedi.

Kantaron bitkisini en az bir gün kurutmanız gerekir. Yaprakları solduktan sonra, temiz ve yeterince büyük bir kavanoza aktarınız. Zeytin yağı veya Ayçiçek yağı ekledikten sonra çiçekli kısımların yağla iyice temas etmesi için çiçekleri ezebilir ya da doğrayabilirsiniz.

Yağ birkaç gün bekletildikten sonra, yağı dikkatli bir şekilde temiz bir kavanoza dökülür. Bu arada yağın demlendiği kavanozun dibindeki kalıntı eklenmez.

Hazırlanan yağın serin ve ışıktan uzak bir yerde muhafaza etmek, yağın bozulmaması için önemlidir. Hazırlanmış olan bu karışım yağı, merhem veya krem yapmak için de ayrıca kullanılabilir.
Kantaron yağı, cildette bulunan sivilce lekelerinin kaybolmasını sağlar, enfeksiyon hastalıklarına da iyi gelmektedir. Virüs mantar bakteri gibi hastalıklar la savaşarak, vücudu koruma altına alır. Deride oluşan enfeksiyonlara ve yaralara da iyi geldiği bilinmektedir….
Kantaron yağının fazla bilinmeyen faydalarından biri de sindirime yardımcı olmasıdır. Kantaron yağından günde bir kaç damla tüketildiği durumlar da sindirimi kolaylaştırır.

Diğer bilinmeyen bir faydası ise, ödem attırıcı olmasıdır. Kantaron yağı günde bir kaç damla kullanıldığı taktirde, vücutta biriken ödemleride attığı söylenir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.