TİCARET BAKANLIĞI FİYAT ETİKETİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPTI

TİCARET BAKANLIĞI FİYAT ETİKETİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPTI
Yayınlama: 27.01.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Sevil Çakmak – Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kafe ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde giriş kapısının önüne ve masaların üstüne, Tarife ve fiyat listelerine ilişkin belgeler tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde konulacak.

YÖNETMELİK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Yönetmelik, 1 Ocak 2024’te yürürlüğe girecek maddesinin resmi gazetede yayımlandığı günden bu yana 27 gün geçti.
Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre:” hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu iş yerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan yerlerde ise iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılacak, takılacak veya konulacak.”

AMAÇ ŞİKAYETLERİN ÖNLENMESİ

Son zamanlarda Ticaret Bakanlığına yapılan şikayetler artış gösterdi. Vatandaşlar gittikleri restoranda fiyat listelerini göremedikleri ve fahiş fiyatlardan yakındıkları durumları Ticaret Bakanlığına şikayet ederek çözüm yolu aradılar. Ticaret Bakanlığından cevap gecikmedi. Tüketicilerin hakları için yürürlükte değişiklikler yapan Ticaret Bakanlığı düzenlemeleri kamuoyu ile paylaştı: “Düzenlemeyle tüketicilerin yiyecek ve içecek hizmeti sunulan yerlerde daha iş yerine girmeden tarife ve fiyat listelerini görebilmesi, fiyat karşılaştırması yaparak tercihte bulunabilmesi sağlanarak, tüketicilerin bilgilendirilmesi, ekonomik çıkarlarının en üst seviyede korunması ve olabilecek mağduriyetlerin engellenmesi hedefleniyor. Tüketicilerin, satın almadan önce mal ve hizmetlerin nitelikleri ile fiyatları konusunda doğru ve eksiksiz bilgilendirilmeleri, fiyat etiketi ve listeleri ile kasa fiyatları arasında farklılık bulunmaması gerekiyor. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.