TESETTÜRLÜ KADINA SÖZLÜ SALDIRI “PEÇENİ AL GİT”

TESETTÜRLÜ KADINA SÖZLÜ SALDIRI “PEÇENİ AL GİT”
Yayınlama: 20.08.2023
Düzenleme: 20.08.2023 17:58
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Kocaeli’ de toplu taşımada yolculuk eden bir kadının çarşaf giymesinden rahatsız duyan kadın yolculardan biri ”Burası Türkiye! Peçeni al da git” diyerek tepkisini dile getirdi. Bunun üzerine devreye giren diğer yolcular, çarşaflı kadına nefret içerikli söylemlerde bulunan kadına uyarıda bulundular.

Kocaeli’nde seyir halindeki otobüste bir kadın, tesettürlü yolcuya, “Burada böyle yaşanmıyor. Peçeni al git” diyerek rahatsız etti.  Olaya kayıtsız kalmayan diğer yolcular ise “Başı kapalıysa kapalı, peçesi varsa var. Terbiyesizlik yapma”, “Kim peçesini alıp gidecek? Burası Türkiye. Türkiye Cumhuriyet’inde istediğimiz gibi yaşarız. Anladın mı?” sözleriyle tepkilerini dile getirdiler.

Dün Umuttepe’ye seyir halinde olan bir otobüste meydana gelen olayda ismi öğrenilemeyen bir vatandaş, önünde oturan tesettürlü yolcuya sözlü tacizde bulunarak rahatsız etti: “Burası Türkiye Cumhuriyeti. Burada böyle yaşanmıyor. Peçeni al git” diyerek tesettürlü yolcuyu rahatsız eden kadına, diğer yolcular da tepki gösterdi.

Bir yolcu, “Abla terbiyesizlik yapma. Polis çağırttırma bize burada. Sesini kes otur. Başı kapalıysa kapalı, peçesi varsa var. Terbiyesizlik yapma. 12 yıl askerlik yaptım ben bu ülkede. Sen ne yaptın? Benim de annemin başı kapalı. Ne anlatıyorsun” diyerek tepkisini dile getirdi.

O anları kayda alan bir kadın yolcu ise, “Kim peçesini alıp gidecek? Burası Türkiye. Türkiye Cumhuriyeti’nde istediğimiz gibi yaşarız. Anladın mı? Aldın mı cevabını? Elhamdülillah. Gidin Yunanistan’da yaşayın eğer memnun değilsen” ifadelerini kullandı.

Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan otobüste çarşaflı bir kadına sözlü tacizde bulunulan görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasından sonra konu hakkında soruşturma başlatıldı. Polis ekipleri, kimliği tespit edilen şüpheli kadın M.D.G’yi (52) gözaltına aldı.

VALİ YAVUZ’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Vali Seddar Yavuz da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İlimizde toplu taşıma aracında bir vatandaşımızın giyim tercihine ilişkin sözlü hakaret ve saldırıda bulunan M.D.G. adlı zanlı tespit edilerek güvenlik birimlerimizce gözaltına alınmıştır. Bireysel hak ve özgürlükleri korumaya kararlıyız” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.