TARİHİ SÜLEYMAN KALESİ

TARİHİ SÜLEYMAN KALESİ
Yayınlama: 16.09.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal / Sevil Çakmak – Süleyman Kulesi, 1536 yılında  Kanuni Sultan Süleyman döneminde inşa edildiğinden dolayı bu isimle anılan askeri amaçlı bir gözetleme ve savunma kulesi görevini görmekteydi. Süleyman Kulesi’nin Adana Sancak Defteri kayıtlarındaki ismi ise Silahlı Ayas Kalesi’dir. Süleyman Kulesi’nin, İstanbul’dan güneye giden tüccar kervanlarını ve hac kafilelerini korumanın yanı sıra Akdeniz’i gözlemleyerek olası tehlikeleri önlemek ve korsan saldırılarını o dönemler önemli bir ticaret üssü olan Ayas Limanı’na erkenden bildirmek gibi önemli işlevlerini üstlenmiştir.

Süleyman Kulesi’ne Barbaros Hayrettin Paşa’nın gemileri uğramış yine ünlü Türk Denizcisi Piri Reis haritalarında bu kuleyi ve bulunduğu yeri işaretlemiştir. Süleyman Kulesi, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerine kadar askeri amaçlı kullanılmıştır.

Süleyman Kulesi’ne gittiğinizde muhteşem gün batımı manzarasını seyretmenizi ve fotoğraf çekebilir. Yine özellikle yaz aylarında kulenin hemen yanında bulunan plaj, kayaların korumasıyla dalgasız ve berrak suyuyla yüzmek için gelen misafirlerin ilgisini çekmektedir. Süleyman Kulesi Adana’nın Yumurtalık İlçesi Kemalpaşa Mahallesinde bulunuyor. Süleyman Kulesi’ne giriş ücretsizdir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.