Tarihi Ramazanoğlu Medresesi’nde iftar

Tarihi Ramazanoğlu Medresesi’nde iftar
Yayınlama: 28.03.2023
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Ramazan ayı boyunca kurulacak olan iftar sofrası geleneği Adana Müftülüğü TDV Şubesince hayırseverlerin katkılarıyla İl Müftüsü Mehmet Taşcı’nın öncülüğünde,  TDV ve KAGEM Adana Şubesi rehberliğinde 30 Ramazan Seyhan / Ulu Cami Ramazanoğlu Medresesi’nde (Şadırvan’da) devam ediyor.
İftar programına İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Müftü yardımcıları, şube müdürleri, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.
İftara saatler kala Ramazanoğlu Medresesi önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, tarihi medresede kendileri için hazırlanan masalara oturup, ezanın okunmasıyla birlikte, iftarlarını yaptılar.

Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, mübarek Ramazan ayının ülkeye ve tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini diledi.
Müftü Taşcı, “Asrın felaketinde beraber hüzünlü de olsa Ramazan-ı Şerifimize kavuştuk. Biraz buruk bir şekil de Ramazanımızı idrak ediyoruz ve İnşallah elimizden geldiği kadar da ihya etmeye çalışıyoruz. İftar imkanı bulamayan evlerine gidemeyen kardeşlerimizle iftar yaptık ve İnşallah Ramazan-ı Şerifin sonuna kadar da bu iftarlarımız devam edecek. Bu mekanda, burası gerçekten Adana’mızın huzur merkezlerinden birisi. Ramazanoğlu Medresesine geldiğiniz zaman burada ayrı bir havayı iliklerinize kadar teneffüs ettiğinizi hissedersiniz” dedi.

Tarihi Ramazanoğlu Medresesi’nde iftar açan vatandaşlar, kendilerine bu imkânı sağlayan Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı’ya, ekibine ve emeği geçen hayırseverlere teşekkür etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.