‘Tapanyiğit Pasajı ikinci evimiz gibi’  

‘Tapanyiğit Pasajı  ikinci evimiz gibi’  
Yayınlama: 14.10.2022
A+
A-

EDA ARSLAN

Adana’nın en eski mekanlarından Kuruköprü’deki Tapanyiğit pasajında bir araya gelenler güzel bir dostluk örneği sergiliyor

Adana’nın en eski mekânlarından biridir Tapanyiğit Pasajı… Buraya gelenler mutlaka kendilerine göre bir anı bulur mutlu olmak için. Bu pasajın müdavimleri birbirini tanır, birlikte yemek yer, eski günlerini anar. Burası onlar için adeta ikinci evleri gibidir. Öz Müzisyenler Derneği Başkanı İlhan Şahin, “Burada çok hoş sohbetlerimiz oluyor ve stres atmak için bir araya geliyoruz. Bizim derneğimizin en güzel tarafı herkesin bir lakabı vardır. Herkes birbirini lakabı ile çağırır” diyor.

Tapanyiğit Pasajı; içerisinde berberi, kafeteryası, barları ve eğlencesi bol olan bir yer. Buraya gelenler dostlarıyla birlikte eğlenme imkânı buluyor.

Öz Müzisyenler Derneği Başkanı İlhan Şahin, “Burada çok hoş sohbetlerimiz oluyor ve stres atmak için buraya gelmeniz gerekiyor. Bizim derneğimizin en güzel tarafı herkesin bir lakabı vardır. Herkes birbirini lakabı ile çağırırlar. Futbol takımlarında olduğu gibi buradaki arkadaşlarımızın hepsinin bir lakabı vardır. Örnek verecek olursak Ekip Ali, Gemici Mehmet, Kros Mahmut, Drej Anıl, Çözün Erçin, İstanbullu Ufuk, gibi bunlar bizim neşe kaynağımız ve burada memleket meselesinden her konuyu konuşarak fikir alışverişlerinde bulunuruz. Hafta birkaç gün aramızda para toplar hep birlikte yemek için fırında güveç yaptırır, yeriz” dedi.

“KİMSE KİMSENİN MÜŞTERİSİNE KARIŞMAZ”

Pasajın en güzel tarafı içinde üç tane erkek berberinin olması… Kimse kimsenin müşterisine karışmadığı gibi birbirlerine müşteri de gönderiyorlar.

Pasajın tam içinde bulunan Berber Uğur, “Yıllardır bu pasajdan ekmek yiyoruz, artık burası ikinci evimiz oldu. Boş zamanlarımızda tavla oynayarak geçiriyoruz. Tabii Tavla oyunumuz iddialı olduğu zaman tüm seyirciler bol bol çay içiyorlar. Bunun yanında diğer berber meslektaşlarımızın tıraşlarını da ben yapıyorum ve çok güzel bir dayanışma örneği gösteriyoruz” diye konuşuyor.

Müdavimlerin bir uğrak yeri ise Küçük ev, herkes bu mekânda buluşuyor. Küçük Evin sahibi Şahin ise diğer esnaflar gibi aynı şeyleri belirterek, “Bizim mekânımıza yabancı insan pek nadir gelir. Buraya gelen müşterilerimizin tamamı birbirini tanır. Dostça sohbetlerini yaparlar ve birbirlerine ikramda bulunurlar. Pandemi döneminde mekânımızın dekorunu değiştirerek müşterilerimizin ferah ve temiz bir yerde oturmalarını sağlayarak günün yorgunluğunu atmalarını sağladık.” ifadesini kullanıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.