TAMER GİZİR, DEVA PARTİSİ ADANA İL BAŞKANLIĞI İÇİN YOLA ÇIKTI

TAMER GİZİR, DEVA PARTİSİ ADANA İL BAŞKANLIĞI İÇİN YOLA ÇIKTI
Yayınlama: 04.08.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Deva Partisi Adana İl Başkanı olarak görev yaparken Adana Milletvekili olarak seçilen Sadullah Kısacık’ın yerine Deva Partisi Adana İl Başkanlığı için bazı isimler ön plana çıkmaya başladı. Adaylardan bir tanesi de Deva Partisinden Tamer Gizir oldu.

Tamer Gizir, ideallerim ve teşkilatlarda karınca gibi çalışma azmimiz ile tüm engelleri aşacağımıza inanıyorum; Benim motivasyonum ise toplum olarak bizi mutlu edecek ideal prensipleri uygulayarak demokrasi, hukuk, adalet ve ekonomik atılım çerçevesinde siyasal amaçlarımıza ulaşmaktır. Koşullarımızın gerçekleri bizim bir çerçeve içinde kalmamıza neden olur. Şu an seçim yeni sonuçlanmışken bir beş yıl daha mevcut iktidarın idaresi somut bir gerçek ve bizim için çerçeve koşuludur.  Cumhur ittifakının seçim sonrası sürecine bakılacak olursa ülke ekonomik anlamda tam bir kaos içerisindedir. Böylesi bir süreç yeniden Cumhurbaşkanlığı seçimlerini gündeme getirebileceği gibi yerel seçimlerin üzerinden yeniden bir karşı karşıya geliş yaşanabilir ve bu durum siyasette belli alt üst oluşlarında nedeni olabilir. Bu durumda bu koşullar altında bizler, politik hedeflerimizi her gün gözden geçirmeliyiz. Mevcut iktidar partisi ve onun ittifak çizgisinde duran öteki partiler kuşkusuz, 20 küsür yıllık iktidar deneyimi sonrasında yıpranmışlardır. Bence;  önümüzde duran en önemli soru bundan sonra siyaset sahnesine liderlik yapacak lider kimdir ve siyasi parti hangisidir? Benim bunlara verdiğim cevap siyasi deneyimim nedeniyle kişi olarak Sn. ALİ Babacan, Parti olarak Deva’dır. Sözlerimin her ne kadar bu türlü parlak hedeflere yönelik olarak kulağa hoş gelse de siyasi hareketlerimizin; tek tek evlerimiz, sokaklarımız, mahallelerimiz, ilçelerimiz, şehirlerimiz ve nihai olarak ülkemiz ölçeğinde, ayağa kaldırılması gerekir. Güçlü teşkilatlanma için DEVA içerisinde onlarca, yüzlerce, binlerce kardeşimizin, mahallelerin kılcal damarlarına hakim olması gerekir. Benimle bu uğurda çok çalışacak arkadaşlarıma, gençlere ve özellikle kadınlarımıza ihtiyacım var. Bu yolda beni İl Başkanı olarak desteklerseniz, ideallerim ve teşkilatlarda karınca gibi çalışma azmimiz ile tüm engelleri aşacağımıza inanıyorum.”

“VATANDAŞIN DEVA’YA BAKIŞINI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM”

Tamer Gizir, “30 yıla yakın CHP ve 3 yıllık DEVA Partisi üyesi olarak, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarındaki bilgi ve birikimlerimi maddi ve manevi kullanarak, devam etmekte olan STK üyeliklerim ve yönetim kurulu üyeliğini icra ettiğimi göz önüne alırsak bunun yanı sıra Mahalli Dernek, Spor kulüpleri ve birçok sosyal çevremi en etkin şekilde gerek gönüllülük gerekse üyelik bazında partimize desteklerini kazanmayı hedeflemekteyim” dedi.

Gizir, hedeflerini ve projelerini ayrıntılı şekilde anlatmaya devam etti; “İlçe yönetimlerinin mahalle temsilcilerine, çalışma olanakları sağlamak ve daha verimli olmaları açısından mali kaynak yaratarak, Mahalli temsilcilerinin, vatandaşımızdan gelen dilek ve istekleri konusunda örneğin; (Dar gelirlilere yardım, gençlere iş bulma, kurum ve kuruluşlarda SGK, HASTANE, KAYMAKAMLIK, BELEDİYE veya ulaşamadıkları her yere yardım etmek ve vatandaşın mutlak işini çözme konusunda elimizden gelenin en iyisini sağlamak, ve bu konuların çalışmalarını değerlendirmek üzere ‘’mahalle temsilcileri buluşmaları‘’ düzenlemek. Bugüne kadar elde ettiğim gerek işadamları platformlarından, gerekse sosyal çevremdeki dostlarımın desteklerini alarak partimizin çalışmalarına katkı sağlayarak daha rasyonel ve elle tutulur projeler üreterek Deva’nın mevcut gücünü göstermek. Partimizin Kadın ve Gençliğin projelerini ve çalışmalarını çok önemsiyor ve destekliyorum. İlçe yönetim kurullarını en az ayda bir kez ziyaret etmek toplantılarına katılmak.

Odalar ve borsaların başkanlarını düzenli olarak ziyaret etmek ve çalışmalarına, panellerine nerede nasıl katkı sağlarız noktasında mutlak temasları devam ettirmek. Görme işitme, tüm engelli derneklerine ve eğitim Vakıflarımıza, bağışta bulunmayı sağlamak. Şehit anneleri ve ailelerini varsa derneklerini düzenli olarak ziyaret etmek. Başkan olarak bunlardan en az 5‘ine vakıf dernek kulüp okul gibi yerlere, bizzat bağışta bulunmak.  Yapılacak bütün projelerde Kadın ve genç arkadaşlarımın öncülük yapmalarını sağlayarak, vatandaşın Deva’ ya bakışını değiştirmek istiyorum. Bu sebeple; Gerek il başkanları toplantısına, gerekse Genel merkezi ziyaret etme noktasında her ay 2/3 yönetici arkadaşımın katılımı sağlayarak, teşkilatın parti içindeki sinerjisini diri tutma hedefindeyim.”

“BUNLARIN HAYATA GEÇMESİNİ SAĞLAMAK YİNE HEPİMİZİN GAYRETLERİ VE İNANCI İLE OLACAKTIR.”

Tamer Gizir, Adana’yı ilgilendiren sorunları çözümleriyle ilgili açıklamalarda bulundu; “Adana ilimiz 2022 verilerine göre 2 milyon 274 bin nüfusu ile yurdumuzun yedinci sırasında bulunmaktadır. İller bazında kişi başına düşen milli gelir rakamları ise şehrimizi 25. Sırada göstermektedir. Tarım ve endüstrinin ağırlığının hissedildiği şehirlerden birisi olan Adana tarımda sekizinci sıradadır. Yıllar önceki istatistik verileri ilk 4’te olan ilimizden Osmaniye ayrılmasının da etkisiyle kapasitesi eksilmiştir. Bu eksilen kapasitenin yanında merkezi hükümetin yatırım programında ADANA çok gerilere düşmüştür. Şu anda bile gerek Ceyhan gerekse Kozan ilçelerimizin il statüsüne geçmesi maalesef halk içinde dinlendirilmektedir.  Bu çerçeve içerisinde; toprak –su kapasitemizi koruyarak yüksek katma değerli endüstriyel tarım ürünlerinde marka yaratmak, bilişim sektöründe yerel merkezler ve şirketleri desteklemek, yükseköğrenim de vakıf üniversitelerini destekleyici projeler üretmek ve geliştirmek, iklimi nedeniyle sağlık yatırımlarını destekleyici projeler üreterek komşu ülkelerin dikkatini çekmek ve son olarak binlerce yıl farklı medeniyetler barındırın bu güzel topraklarda kültür-turizm gibi her türlü etkinlik ve yatırımları ön plana almak çok önem arz etmektedir. Bu sebeple bunların hayata geçmesini sağlamak yine hepimizin gayretleri ve inancı ile olacaktır. “

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.