“STANDA GELEN MÜŞTERİLERİ TARİHTE YOLCULUĞA ÇIKARIYOR”

“STANDA GELEN MÜŞTERİLERİ TARİHTE YOLCULUĞA ÇIKARIYOR”
Yayınlama: 21.10.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Adana’da düzenlenen 2. Tesbih ve Doğal Taş Fuarına ikinci defa katılan Antique Antika standı gelen müşterileri tarihte yolculuğa çıkarıyor. Standa bulunan bazı ürünler Osmanlı Devletinden kalma bazıları daha da eskiye dayandığını söyleyen Antique Antika sahibi Bedir Aktaşçı, ellerinde bulunan ürünler hakkında kısa bilgilerde bulundu.

Bedir Aktaşçı, “Bizim dükkanımız Mersin’de bulunuyor.  Geçen yıl da Tesbih ve Doğal Taş Fuarına katıldık ve katılım cidden iyiydi. Gelen müşteriler aslında Osmanlıdan kalan antikalar, gümüşleri çok fazla anlamıyorlar. Ama tezgahta bulunan ürünler ilgilerini çekmeyi yine de başarıyor” diyerek ifade etti.

“ANTİKA ÜRÜNLERİ ALIRKEN MÜHÜRLERİNE DİKKAT EDİYORUZ”

Aktaşçı satın aldıkları antika ürünler orijinal olup olmadığını nasıl anladıklarından bahsetti; “Standımızda Osmanlı Devletinden kalma mühürlü damgalı ürünlerimiz var. Aslında emanet gibi de diyebiliriz. Emanet ettiği kişilerden de bize bir şekilde ulaşıyor bizlerde satın alıyoruz. Eski Antika ürünleri alırken mühürlerine dikkat ediyoruz. Bazı ürünlerde tarihleri yazıyor, gümüş olduğu için yakından bakınca yeni durmaz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.