SGK İl Müdürü Bilal Canbolat, Adana Sanayi Odası’nı ziyaret etti

SGK İl Müdürü Bilal Canbolat, Adana Sanayi Odası’nı ziyaret etti
Yayınlama: 15.08.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Adana Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilal Canbolat, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç’ı ve Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti.

Yapılan ziyarette konuşan SGK İl Müdürü Canbolat, “Sosyal Güvenlik Kurumu olarak depremin neden olduğu maddi zorlukları hafifletmek amacıyla Adana’da SGK borçlarının deprem nedeniyle 24 ay süre ile tecil ve taksitlendirme işlemleri devam ediyor” dedi.

Adana, depremin neden olduğu maddi zorlukları hafifletmek amacıyla, 5510 sayılı kanunun 4. maddesinin 1. fıkrasının a bendi altında sigorta çalıştıran işyerleri ile 4. maddenin 1. fıkrasının c bendi kapsamında olan kamu kurumlarının borçlarının tecil ve taksitlendirme işlemlerine ilişkin bir adım atıldığını söyleyen Bilal Canbolat, 5510 sayılı kanunun 4. maddesinin 1. fıkrasının a bendi kapsamındaki iş yerlerinin 2023/1-2-3-4-5-6 dönemlerine ait prim borçları için 24 ay süreyle tecil ve taksitlendirme imkanı sağlandığını belirtti.

Canbolat, alınan bu önlemin depremin etkilerini hafifletmek ve işletmelerin finansal yükünü azaltmak amacıyla gerçekleştirildiğini ifade ederek, “6183 sayılı kanunun 48. maddesinin 6. fıkrası uyarınca, ertelemeye tabi alınan borçlar için azami 24 ay süreyle tecil faizi alınmaksızın tecil ve taksitlendirme imkanı sunulacaktır. Bu kapsamda Adana ilinde faaliyet gösteren iş yerleri, belirtilen dönemlere ait prim borçlarını en fazla 24 taksit halinde ödeyebileceklerdir. Borcun teşvikli hali icraya atıldıktan sonra belirlenebilmekte olup, teminat miktarı teşviksiz borç üzerinden belirlenecektir. Ödemeler teşvikli miktar üzerinden taksit planına dahil edilmektedir.” dedi.

Başvuruların 31 Ağustos 2023 tarihine kadar yapılabileceğini belirten Canbolat, borç miktarının 50.000,00 TL’yi aşması durumunda ise toplam borcun yarısı kadar teminat gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Bu teminatların banka teminat mektubu, gayrimenkul veya araçlar şeklinde olabileceğini belirtti. Ayrıca, birden fazla iş yeri olanların başvuru için tek başvuru yapmalarının yeterli olduğunu sözlerine ekledi.

Taksitlendirmeden yararlanmak isteyen iş yerlerinin, 6183 sayılı kanunun 48. maddesine uygun olarak düzenlenen tecil taksitlendirme formu ile Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne başvuru yapmaları gerektiğini dile getiren Canbolat, başvurularda özelikle son güne kalınmaması gerektiğini ve işletmelerin bu fırsattan en iyi şekilde yararlanmalarını temenni etti.

“Bu dönemde işletmelerimizin finansal yükünü hafifletmek ve onları desteklemek, çok önemli”

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, depremin bölgedeki işletmeler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, “Depremin yarattığı zorlukları en aza indirebilmek adına sağlanan bu fırsatın, depremden etkilenen firmalarımız için büyük bir önem arz ettiğini düşünüyoruz. ” dedi.

İşletmelerimizin bu avantajlı imkandan en iyi şekilde yararlanmalarını ve borçlarını faizsiz taksitlendirerek ödemelerini gerçekleştirmelerini önerdiklerini belirten Başkan Kıvanç, “Depremin yarattığı zorlukları en aza indirebilmek adına sağlanan bu fırsatın, depremden etkilenen firmalarımız için büyük bir önem arz ettiğini düşünüyoruz. Bu dönemde işletmelerimizin finansal yükünü hafifletmek ve onları desteklemek, çok önemli. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Işıkhan’a ve tüm ilgili bürokratlara bu duyarlı yaklaşımları ve işletmelerimize sağladıkları destek için teşekkürlerimizi sunuyoruz. “dedi.

Ziyarette Adana Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilal Canbolat, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç’ın yanı sıra ADASO Başkan Yardımcısı Erdoğan Şire, Yönetim Kurulu Üyeleri, İmam Gazali Hıradağı, Abdullah Özdiler, Hulusi Akkoç, Orhan Murat Avcı, Rafet Milli ve Genel Sekreteri Bora Kocaman bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.