Şefkat eli Kızılay

Şefkat eli Kızılay
Yayınlama: 16.02.2023
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerle sarsılan 10 ilde yardımdan yardıma koşan Kızılay, depremzede çocukları da unutmadı.

Asrın felaketiyle sarsılan kentlerden biri olan Adana’da çadır kentleri ve hastaneleri ziyaret eden Kızılay Genel Sekreteri Ramazan Saygılı, depremzede miniklerle buluştu.

Depremden yaralı olarak kurtulan ve Adana Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alınan 6 yaşındaki Elif İkra’yı ziyaret eden Ramazan Saygılı, minik Elif’in boyama kitabı isteğini kırmadı. Resme yeteneği olan ve ilerde resim öğretmeni olmak isteyen Elif İkra, kendisini ziyarete gelen Kızılay Genel Sekreteri Ramazan Saygılı’dan, hasar gören evlerinde unuttuğu resim kitabını istedi. Ramazan Saygılı, merhamet ve şefkat eli Türk Kızılayı adına Elif İkra’nın isteğini kırmayarak ona yeni resim kitabı ve boyama kalemleri hediye etti.

Aynı hastanede tedavileri devam eden 10 yaşındaki Süleyman ve 14 yaşındaki Furkan kardeşleri de ziyaret eden Saygılı, koyu Fenerbahçe taraftarı olan kardeşlere ise forma ve futbol topu hediye etti. Saygılı, Süleyman ve Furkan kardeşlerle iyileştikten sonra futbol maçı yapma sözü verdiğini kaydetti.

Evleri zarar gören ve çevre illerden Adana’ya gelerek çadırlarda yaşayanları da ziyaret eden Saygılı, depremzede çocuklara oyuncak dağıttı. Türk Kızılayı’nın yaraları sarmak içi depremin ilk anından bu yana sahada olduğunu kaydeden Genel Sekreter Saygılı,  canla başla  yüzlerce noktada aşevleri, mobil mutfaklar ve ikram araçları kurduklarını da belirtti.

10 ili ve milyonlarca insanı sarsan, binlerce can kaybına neden olan asrın felaketi yine birlik ve beraberlikle aşılacağını dile getiren Kızılay Genel Sekreteri Ramazan Saygılı, tüm Türkiye’yi metanet ve sabırla bir olmaya davet etti. Saygılı, bu zorlu süreçte Türk Kızılayı’nı yalnız bırakmayan bireysel bağışçılarına ve STK’lara da teşekkür etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.