Basının ulu çınarı ÇGC 48 yaşında

Basının ulu çınarı ÇGC 48 yaşında
Yayınlama: 15.04.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – Ülkemizdeki “Kamu yararına dernekler” statüsünde olan 5 gazeteciler Cemiyetinden biri konumunda bulunan ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ, kuruluşunun 48.yıldönümünü kutladı.

15 Nisan 1975 yılında Çoban Yurtçu başkanlığında kurulan ÇGC’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Burada; Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve edebiyete intikal etmiş tüm gazeteciler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra Cafer Esendemir başkanlığında, ÇGC Yönetim Kurulu tarafından anıta çelenk konuldu.

Atatürk Anıtı’ndaki etkinliğin ardından Basın Anıtı’na geçildi.

Basın Anıtı’nda 1 dakikalık saygı duruşunun ardından; günün anlam ve önemini belirten basın açıklamasını, ÇGC Başkanvekili Sefa Saygıdeğer okudu.

ÇGC Yönetim Kurulu adına hazırlanan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi;

“Ulu bir çınar gibi kök salmış olan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin 48. kuruluş yıldönümünü omuz omuza vererek kutlamanın onurunu yaşıyoruz.

1975’ten bugüne cemiyetimizin başkanlığını üstlenen Erdoğan Varol, Kurtar Çakın, Çetin Yiğenoğlu ve Tamer Ünal’a, kuruluş günümüzden bu yana yönetim kurullarında görev alan arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederken, koronavirüs sürecinde olduğu gibi deprem felaketini de kenetlenerek aşacağımıza inanıyoruz.

Onlardan aldığımız bayrağı daha yukarılara taşımak için her zamankinden daha çok çalıştığımızı vurgulamak istiyoruz. Aydınlık yarınlar; emeği ve alın teriyle çalışan gazetecilerin olacaktır.

  1. kuruluş yıldönümümüz kutlu olsun.

Değerli meslektaşlarımız;

Türkiye’de kamu yararına dernek statüsüne sahip 5 gazeteciler cemiyetinden biri olmanın haklı gururunu yaşarken, bunun verdiği sorumluluğu yerine getirdiğimize inanıyorum.

Ağırlığını birlikte taşıdığımız koronavirüs sürecinde gıda paketleri olmak üzere belli periyotlarla maske, eldiven ve dezenfektan temin edip dağıtımını sağladık. Evden çalışmak durumunda kalan meslektaşlarımızı yalnız bırakmadık.

“Koronavirüs sürecini atlattık” derken; bu kez yüzyılın felaketi olarak anılan Kahramanmaraş ve Hatay depremleriyle yüzleştik. Bu depremlerin sarstığı Adana’da bürosunda çalışamayacak durumdaki arkadaşlarımızı sosyal tesislerimizde ağırladık. Çevre illerde depremden zarar görenlerin hastanelere yatma sürecinden, sosyal tesislerimizde ağırlanmasına kadar bir dizi sorunla yakından ilgilendik.

Depremin sarstığı Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman gibi kentlerdeki gazeteciler cemiyetine giderek, meslektaşlarımızın acılarını paylaştık, onların yanlarında olduğumuzu hissettirdik.

Basın çalışanları olarak her şart ve koşulda, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisinde, demokrasiye sonuna kadar bağlı kalarak kamuoyunu doğru bilgilendirme görevimizi yerine getirdik.

Geçtiğimiz 48 yılın ardından dönüp baktığımızda; mazisi başarılarla dolu Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’yle bugünlere gelmenin onurunu yaşadık. Yolumuz uzun, yükümüz ve sorumluluğumuz ağır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu sorumluluğun bilinciyle; hep birlikte el ele vererek ve her zamankinden daha çok omuz omuza kenetlenerek, yolumuza devam edeceğimize inanıyoruz.”

Açıklamanın ardından; ÇGC’nin en kıdemli üyelerinden Bilal Tipi, Semir Yalçın ve Düzgün Coşkun tarafından anıta çelenk konuldu. Daha sonra ÇGC Başkan Yardımcısı Dilek Akın ve Mali Sekreter Süreyya Uri ile kıdemli üyeler; Bilal Tipi, Semir Yalçın ve Düzgün Coşkun tarafından Basın Özgürlüğü meşalesi yakıldı.

Etkinliklerin ardından ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’ne geçen gazeteciler ve ÇGC Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, tebrikleri kabul ettiler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.