Şevkin:Cumhuriyet kazanımlarını sata sata bitiremediler

Şevkin:Cumhuriyet kazanımlarını sata sata bitiremediler
Yayınlama: 24.12.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, AKP iktidarının 20 yılda Cumhuriyet değerlerini sata sata bitiremediğine dikkat çekti.
“Elektrik Piyasası Kanunu İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı KHK’da Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi” adı altında görüşülen torba yasa ile ilgili parti grubu adına konuşan Dr. Şevkin, emeklilere intibak yasası, emeklilikte yaşa takılanlar, kamuya atanamayan meslek grupları ve taşeronların kangrene dönmüş onlarca sorunu dururken AKP’nin getirdiği, Anayasaya, Danıştay kararlarına, uluslararası sözleşmelere, ILO Sözleşmesi’ne aykırı bu torba yasanın alelacele görüşüldüğünü vurguladı. AKP’nin sabaha karşı korsan bir önergeyle, aynı torba kanun içerisine 200 milyar borçlanma talebiyle geldiğini kaydeden Dr. Şevkin,  “Neyse ki zeytinlik alanlarla ilgili 1. maddeyi geri çektiler” dedi.
“SATA SATA BİTİREMEDİLER”
AKP’nin yirmi yıllık sürecinde tüm değerleri, cumhuriyetin bütün değerlerini hedef aldığını vurgulayan Dr. Şevkin, “AKP, 2002 yılından bugüne kadar tam 275 özelleştirme yapmış. AKP, iktidara gelir gelmez, icraatlarına halkın zenginliklerini satarak başlarken kurulan ilk Hükûmetin Maliye Bakanının “Ne ülkeymiş ya? Sat sat bitmedi.” sözü hâlâ kulaklardan silinmedi. Aradan geçen yıllara rağmen, gerçekten, sata sata cumhuriyetin değerlerini bitiremediler” diye konuştu.
Zeytinin sadece bir ağaç olarak değerlendirilemeyeceğini, her şeyden önce evrensel barışın simgesi, köylünün geçim kaynağı, meyvesi ve yağına bandığı ekmeğiyle aç kalmadığı, kızlarının, oğullarının geleceği ve üzerinde barınan börtü böceğin, kurdun kuşun yuvası, toprağın koruyucusu olduğunu kaydeden Dr. Şevkin, “Öyle ‘17 bin 500 ağacı kesip yerine 35 bin ağaç dikeceğiz’ diyerek sadece maddi verilerle hafife alınmayacak bir konudur. Yapılan bütün bilimsel çalışmalar, başka bir yere taşındığında zeytinin yüzde 10’unun dahi yaşamadığını göstermektedir. Ayrıca, yüzyılladır burada yaşam süren köylülerin, geçimini bu ortamda sağlayan köylülerin bu ortamlarını yok edip 35 bin ağaç dikince yeniden aynı hâle getirmeniz mümkün değil. Kimse kimseyi kandırmasın” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.