SELÇUK BAYRAKTAR’DAN TÜRKÇE YAPAY ZEKA MÜJDESİ

SELÇUK BAYRAKTAR’DAN TÜRKÇE YAPAY ZEKA MÜJDESİ
Yayınlama: 09.12.2023
Düzenleme: 09.12.2023 12:07
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Uluslararası startup zirvesi Take Off’ta, konuşma yapan Türk savunma sanayisinin önde gelen isimlerinden biri olan Selçuk Bayrakta, yerli bir yapay zeka modeli için çalışmaya başladıklarını konuşmasında söyledi.

Bayraktar, T3 Vakfı öncülüğünde gerçekleştirilen bir girişimle, bütün dilleri kapsayacak şekilde Türkçe merkezli bir doğal dil işleme projesini başlattıklarını açıkladı.

Baykar AI beklenenden erken geliyor!

Selçuk Bayraktar, proje hakkında yaptığı açıklamada T3 Vakfı’nın liderliğinde, tamamen açık kaynaklı ve Türkçe merkezli olarak tasarlanan bu büyük doğal dil işleme projesinden bahsetti. Şimdilik Baykar AI olarak adlandırılan proje, bütün dilleri kapsayacak şekilde geliştirilecek. Nitekim Bayraktar, yaptıkları projede amaçlarının dil bariyerlerini aşmak ve küresel ölçekte etkileşimde bulunmak için kullanıcı dostu bir çözüm sunmak olduğunu belirtti.

İletişim ve teknoloji dünyasında çığır açan yeniliklere yol açabilir. Türkçe merkezli bu projenin de dil işleme alanındaki sınırları zorlaması ve çok dilli etkileşimi kolaylaştırması bekleniyor.

Projenin tamamen açık kaynaklı olması, geliştiricilere geniş bir erişim sağlayacak ve küresel bir işbirliği ortamı oluşturacaktır. Bayraktar’ın vurgulayarak söylediği gibi, bu proje sayesinde Türkiye, teknoloji alanında önemli bir aktör olma yolunda atılım yapabilir ve uluslararası alanda daha fazla ses getirebilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.