Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı

Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı
Yayınlama: 18.03.2023
A+
A-

 

 

(AA) – İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, 14 Mayıs’taki cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, “Seçim günü jandarmamız, emniyetimiz, sahil güvenliğimiz, güvenlik korucularımızla 601 bin 251 personelimizin tamamı görevi başında olacak.” dedi.

Ersoy, Adana Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) düzenlenen “Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara şifa ve Türk milletine “geçmiş olsun” dileğinde bulundu.

Adana’da bu toplantının 8’incisini düzenlediklerini ifade eden Ersoy, 14 Mayıs’taki seçimin, Türkiye’nin yeni yüzyılına girerken Türk milleti için hayati öneme sahip olacağını, yapılan değerlendirme ve açıklamalardan uluslararası toplum için de çok önem taşıdığının görüldüğünü dile getirdi.

Bugüne kadar edindikleri tecrübelerden de istifade ederek büyük dikkat ve özenle sorumluluklarını yerine getireceklerini belirten Ersoy, “Ekip olarak buradaki pozisyonumuz çok açık ve nettir. Seçim halkımızın seçimidir. İşin siyasi anlamı ve sonuçları Bakanlık olarak bizim görev ve ilgi alanımızın dışındadır. Bizim görevimiz, vatandaşımızın özgür iradesini sağlıklı şekilde, herhangi bir aksiliğe, aksaklığa veya güvenlik zafiyetine meydan vermeden sandığa yansıtabileceği ortamı sağlamaktır.” dedi.

Ersoy, seçim tedbirlerini, propaganda dönemi, oy verme günü ve sonrası olmak üzere üç ayrı başlıkta ele aldıklarını anlattı. Dijital ortamdaki güvenliği de tesis etmek amacıyla ilgili birimlerin görev başında olacağını dile getiren Ersoy, şöyle konuştu:

“Tedbirlerimizi alırken dikkat edeceğimiz en önemli konu, güvenlik gerekçesiyle ifade özgürlüğünün önüne geçmemektir. Bu kadar önemli bir seçimde esas olan, özgürlüğü temin etmektir. Güvenlik, özgür bir ifade ve tercih ortamını sağlamak için vardır. Bu itibarla bizim temel sorumluluğumuz, birilerinin başkalarının özgürlük alanına müdahil olamayacağı, tercihlerin özgürce yapılabileceği güvenli bir ortamı tesis etmektir. Bütün önlemlerimizde, bütün tedbirlerimizde bu hassasiyeti lütfen gözden uzak tutmayalım.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.